Οι γυναίκες στο προσκήνιο μέσω των Curves!

Οι γυναίκες στο προσκήνιο μέσω των Curves!

«Μόνος σου πηγαίνεις γρήγορα αλλά όλοι μαζί φθάνουμε πιο μακριά» είναι το κεντρικό σύνθημα των Βίκος Street Relays που θα γίνει πράξη στα Ιωάννινα το Σάββατο 4 Ιουνίου. Η πόλη κινείται πλέον στους ρυθμούς των σκυταλοδρομιών και όλοι οι συμμετέχοντες προθερμαίνονται για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, όχι τόσο για να τερματίσουν πρώτοι αλλά όσο για να ενισχύσουν τον φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα. Από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους στα Street Relays δήλωσαν τα γυμναστήρια Curves των Ιωαννίνων τα οποία μάλιστα όπως και πέρυσι, έτσι και τώρα θα δημιουργήσουν ομάδες και θα τρέξουν στον «Γύρο της Λίμνης».Τα Curves αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες γυμναστηρίων σε όλο τον κόσμο αφού εδώ και 25 χρόνια διατηρούν παραρτήματα σε 87 χώρες. Απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες που οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής δεν τους αφήνουν περιθώρια να αφιερώσουν πολύ χρόνο στον εαυτό τους. Τα Curves προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας μόλις 30 λεπτών το οποίο είναι αποτελεσματικό, διασκεδαστικό και απόλυτα προσαρμοσμένο στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιας ολοκληρωμένης εκγύμνασης, δηλαδή προθέρμανση, μυϊκή ενδυνάμωση, καρδιαγγειακή άσκηση, αποθεραπεία και διατάσεις.

Οι ασκήσεις γίνονται με τα μηχανήματα υδραυλικής αντίστασης τα οποία προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια και συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το κάθε μέλος. Το πρόγραμμα γυμναστικής στα Curves καθορίζεται μετά από προσωπική συνέντευξη με την κάθε ενδιαφερόμενη και γίνεται υπό τη συνεχή επίβλεψη του έμπειρου προσωπικού.

Τα Curves Ιωαννίνων είναι κάτι παραπάνω από απλά γυμναστήρια αφού τα μέλη τους οργανώνουν ποδηλατοβόλτες, περιπάτους στο βουνό ή εθελοντικές δράσεις όπως αιμοδοσία και συγκέντρωση τροφίμων. «Ψυχή» των Curves Ιωαννίνων είναι η ιδιοκτήτριά τους Λαμπρινή Φαρίδη, που ως πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και παλαιά πρωταθλήτρια κωπηλασίας του ΝΟΙ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς επιτυγχάνεται η σωστή εκγύμναση ενός γυναικείου σώματος. Ενόψει του αγώνα των Ιωαννίνων η Φαρίδη μίλησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: «Με μεγάλο ενθουσιασμό περιμένουμε τη φετινή διοργάνωση Street Relays στα Ιωάννινα τόσο τα μέλη των γυμναστήριων Curves όσο και οι φίλοι που συμμετείχαν μαζί μας και πέρυσι στις σκυταλοδρομίες! Δεν πρόκειται για αγώνα ατομικών διακρίσεων αλλά για μια αθλητική γιορτή για όλους όποια ηλικία και αν έχουν είτε είναι αθλητές είτε όχι. Μέσα από  αυτή την ομαδική προσπάθεια θα προσφέρουμε και φέτος για έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Ραντεβού όλοι το Σάββατο στην πλατεία Μαβίλη!».