Ένας Σπαρταθλητής στα Relays

Ένας Σπαρταθλητής στα Relays

Οι προετοιμασίες για το μεγάλο αθλητικό πάρτυ που θα στηθεί στη Λάρισα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου βρίσκονται στην τελική ευθεία και ο ενθουσιασμός των κατοίκων της πόλης είναι δίαχυτος. Οι εγγραφές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και το σίγουρο είναι πως όλοι όσοι λάβουν μέρος θα απολαύσουν μία υπέροχη εμπειρία αθλητισμού αλλά και φιλανθρωπίας καθώς τα έσοδα τους αγώνα θα διατεθούν για τη στήριξη του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Λάρισας».

Ιδιαίτερη συμμετοχή θα αποτελέσει εκείνη του Νίκου Κόντη,  ενός σημαντικού αθλητή υπεραποστάσεων που  θα τρέξει με μεγάλη χαρά στον αγώνα των 10χλμ. γιατί όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα των Βίκος Street Relays: «το κίνητρο είναι η αγάπη για την πόλη μου και ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα». Ο Κόντης υπήρξε αθλητής του στίβου τη δεκαετία του ΄80. Έπειτα ξεκίνησε να συμμετέχει σε μαραθώνιους. Διέκοψε το τρέξιμο για σχεδόν δύο δεκαετίες και επέστρεψε δυναμικά το 2012. Από τότε γνωρίζει σημαντικές διακρίσεις σε οποιονδήποτε αγώνα υπεραποστάσεων λαμβάνει μέρος είτε πρόκειται για δρόμο είτε για βουνό.

Τελευταίο του κατόρθωμα αποτέλεσε ο τερματισμός του πρόσφατου «Σπάρταθλον» των 246 χιλιομέτρων! Για τον 50χρονο σήμερα Κόντη το τρέξιμο είναι η καλύτερη μορφή κοινωνικοποίησης καθώς διαμορφώνει τον χαρακτήρα του αθλούμενου και τον βοηθάει να δημιουργήσει δυνατές φιλίες. Ο Κόντης θα τρέξει στα Βίκος Street Relays Λάρισα με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας.