“Αίολος” αθλητισμού και προσφοράς με την Αλεξάνδρα Δήμογλου!

“Αίολος” αθλητισμού και προσφοράς με την Αλεξάνδρα Δήμογλου!

Τα Βίκος Street Relays αποτελούν μία ξεχωριστή αθλητική γιορτή. Αυτό το έζησαν για τα καλά όσοι βρέθηκαν στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς και θα το βιώσουν σύντομα και οι κάτοικοι της Καβάλας! Σκοπός της τρίτης στάσης της διοργάνωσης, πέρα από την ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι φυσικά και η ενίσχυση του ιδρύματος «Μέριμνα για το ειδικό παιδί-Αγία Μαρίνα» και ως εκ τούτου, πολλοί φορείς της πόλης, αθλητές αλλά και απλοί κάτοικοι θα παραβρεθούν στην παραλία της πόλης στις 24 Απριλίου. Ξεχωριστό χρώμα στον αγώνα αναμένεται δώσει μία ομάδα η οποία θα αποτελείται από τέσσερις μαμάδες που θα τρέξουν με τα μωρά τους στα καρότσια! Δεν υπάρχει ομορφότερο θέαμα από το να βλέπεις τις μητέρες να συμμετέχουν με τα παιδιά τους σε αθλητικές δραστηριότητες και αυτή τη δυνατότητα θα δώσουν τα Street Relays στην παραολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Δήμογλου και σε τρεις πολύ καλές της φίλες.

Κρατώντας λοιπόν σφιχτά στο χέρι τη σκυτάλη και το καρότσι οι τέσσερις τους ώς…άνεμοι (άλλωστε η ομάδα θα ονομάζεται “Αίολος”) θα βάλουν από νωρίς τα παιδιά τους στον αθλητισμό αλλά κυρίως θα στείλουν το μήνυμα πως, όπως στη σκυταλοδρομία, έτσι και στη ζωή, ο στόχος επιτυγχάνεται μέσω της συνεργασίας.

«Από τη στιγμή που ένας τέτοιος αγώνας γίνεται στην πόλη μας και ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα ίδρυμα που βοηθάει παιδιά, θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε. Πάνω απ’όλα το κάνουμε γιατί θέλουμε να προσφέρουμε και εμείς όπως μπορούμε», είπε η Δήμογλου.

Η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια του στίβου έχει τιμήσει την πόλη της και τα ελληνικά χρώματα τόσο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες όσο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Κατέκτησε τρία μετάλλια στο Πεκίνο το 2008 και ένα στο Λονδίνο το 2012. Επίσης το 2007 αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια κόσμου σε τρία αγωνίσματα (100μ., 200μ., 400μ.,) ένα έχει στην κατοχή της και δύο χρυσά μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.