Μισός αιώνας προσφοράς από το «Παιδικό Σπίτι»

Μισός αιώνας προσφοράς από το «Παιδικό Σπίτι»

Τη ζεστασιά που δε γνώρισαν ποτέ από την οικογένειά τους προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά εδώ και μισό αιώνα οι άνθρωποι του ιδρύματος «Παιδικό Σπίτι Πειραιά». Τα Βίκος Street Relays ολοκληρώνουν τον φετινό κύκλο τους με τον αγώνα της 6ης Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας και αυτή τη φορά στόχος είναι η οικονομική στήριξη του συγκεκριμένου σωματείου που τόσα χρόνια προσφέρει αθόρυβα ανυπολόγιστη βοήθεια σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Εθελοντές του ιδρύματος θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης του αγώνα για να στείλουν άλλο ένα μήνυμα κοινωνικής προσφοράς.

Στο «Παιδικό Σπίτι» το οποίο στεγάζεται επί της οδού Τσακάλωφ 21 και Τζαβέλλα διαμένουν ανήλικα άτομα υπό τις συνθήκες που θα συναντούσαν σε μία κανονική οικογένεια. Κινητήριος δύναμη των ανθρώπων που συνδράμουν στο ίδρυμα είναι να δουν αυτά τα παιδιά να προοδεύουν και να εντάσσονται ομαλά στην κοινωνία όταν ενηλικιωθούν. Τα παραδείγματα αγοριών και κοριτσιών τα οποία στο παρελθόν φιλοξενήθηκαν στο σπίτι και σήμερα έχουν ανοίξει τα φτερά τους είναι αμέτρητα και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή των εθελοντών του ιδρύματος.

Στο σπίτι φιλοξενούνται εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά και τα φροντίζουν γυναίκες μαγειρεύοντας, διαβάζοντας και ντύνοντας τα για το σχολείο και για τις άλλες δραστηριότητές τους. Παράλληλα την πολύτιμη βοήθειά τους προσφέρουν κοινωνικοί λειτουργοί, ιατροί και απλοί πολίτες. Το «Παιδικό Σπίτι» ιδρύθηκε το 1963 και σήμερα φιλοξενεί οκτώ άτομα ηλικίας 14-17 ετών.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ο πρόεδρος του ιδρύματος Κωνσταντίνος Φαζάκης, σημείωσε: «Πρωτοβουλίες όπως τα Street Relays, οι οποίες λειτουργούν προς όφελος των παιδιών είναι πολύ χρήσιμες. Τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους εθελοντές γιατί τους δίνουν κουράγιο να συνεχίσουν το έργο τους. Όσα χρήματα και να συγκεντρωθούν, θα αποτελέσουν μεγάλη βοήθεια για εμάς. Χρειαζόμαστε τέτοιες δράσεις γιατί οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες».