Πάντα κοντά στα Βίκος Street Relays ο Ποσειδώνας

Πάντα κοντά στα Βίκος Street Relays ο Ποσειδώνας

Ισχυρό μήνυμα για άθληση και κοινωνική προσφορά θα στείλουν τα Ιωάννινα το Σάββατο 4 Ιουνίου. Τα Βίκος Street Relays επιστρέφουν στην πόλη με το “Γύρο του Κάστρου”, μία από τις ομορφότερες διαδρομές για τρέξιμο στην Ελλάδα και η οποία έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από διαφόρους φορείς του αθλητικού τουρισμού. Αναγνωρίζοντας τον διττό σκοπό της μοναδικής σειράς σκυταλοδρομιών δεκάδες ομάδες, φορείς και αθλητές έχουν συστρατευθεί στο πλευρό των Street Relays από τον πρώτο αγώνα κιόλας που διοργανώθηκε στην πόλη.

Και αυτή τη χρονιά λοιπόν, οι διοργανωτές θα συναντήσουν στα Ιωάννινα έναν σύμμαχο ο οποίος στήριξε και στηρίζει τη διοργάνωση, κάθε φορά που επισκέπτεται την πόλη τους. Αυτός ο σύμμαχος δεν είναι άλλος από τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδώνα Ιωαννίνων. Ο Όμιλος δημιουργήθηκε το 1991 από γονείς που ήθελαν να προσφέρουν στα παιδιά τους μία διέξοδο στον αθλητισμό. Από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια κύτταρα του αθλητισμού της Ηπείρου γνωρίζοντας διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο Ποσειδώνας διατηρεί τμήματα κολύμβησης, τεχνικής κολύμβησης, τριάθλου και τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων. Ο αντίκτυπος που έχει ο Όμιλος στην πόλη αποδεικνύεται από τον αριθμό των μελών του αφού μόνο στην κολύμβηση δραστηριοποιούνται 350 παιδιά, ενώ υπάρχουν και τμήματα ενηλίκων. Αθλητές του Ποσειδώνα στελεχώνουν την Εθνική ομάδα κολύμβησης και κατακτούν μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Παράλληλα ο Ποσειδώνας είναι ο δημιουργός του “Γύρου της Λίμνης”, μιας διοργάνωσης που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος.

Με αφορμή τις σκυταλοδρομίες που θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα η πρόεδρος του Ομίλου, κα. Αγνή Δρίμτζια, σημείωσε: «Στηρίζουμε οποιαδήποτε δρομική διοργάνωση, ιδιαίτερα δε όταν αυτή είναι τα Street Relays καθώς έτσι ενισχύεται ο λαϊκός και μαζικός αθλητισμός. Εμείς θα είμαστε εκεί τόσο με ομάδες όσο και με εθελοντές. Καλούμε τα μέλη του Ποσειδώνα και τους συμπολίτες μας να πάρουν τους φίλους τους και να συμμετάσχουν μιας και ο αγώνας αφορά φιλανθρωπικό σκοπό».