Παρόντες και οι Καππαδόκες για τη στήριξη του “Αγία Μαρίνα”

Παρόντες και οι Καππαδόκες για τη στήριξη του “Αγία Μαρίνα”

Λιγότερο από μία εβδομάδα απέμεινε για την πραγματοποίηση των Bίκος Street Relays και το ενδιαφέρον των κατοίκων της Καβάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να τρέξουν στις σκυταλοδρομίες και να συνδράμουν στο ίδρυμα “Μέριμνα για το ειδικό παιδί- Αγία Μαρίνα” είναι εντυπωσιακό.

Από το κάλεσμα αυτό για αθλητισμό και φιλανθρωπία δεν θα μπορούσαν να απέχουν οι…Καππαδόκες της Νέας Καρβάλης, οι οποίοι εκτός των μεμονωμένων συμμετοχών θα εκπροσωπηθούν στους πρώτους αγώνες σκυταλοδρομίας που θα γίνουν στην Καβάλα την Κυριακή 24/8, από το ποδοσφαιρικό καμάρι της πόλης, το “ Ναζιανζό Νέας Καρβάλης”. Οι αθλητές του συλλόγου θα αφήσουν  στην άκρη τη μπάλα για μία ημέρα και θα πιάσουν στα χέρια τους τη σκυτάλη της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Μάλιστα για πρώτη φορά, δε θα τους ενδιαφέρει να νικήσουν τους αντιπάλους τους αφού μόνο και μόνο με την παρουσία τους θα έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό δεν είναι άλλο από την ενίσχυση του Ιδρύματος “Αγία Μαρίνα». 

Με έτος ίδρυσης το 1953 η προσφυγική ομάδα «Ναζιανζός Νέας Καρβάλης» έγινε το 1987 ένας από τους πρώτους συλλόγους της Καβάλας που δημιούργησε ακαδημίες και σήμερα μετράει περισσότερους από 120 ποδοσφαιριστές σε όλα τα τμήματά του. Από τον σύλλογο έχουν αναδειχθεί σημαντικοί αθλητές όπως ο διεθνής Νίκος Κωστένογλου και ο Γιώργος Ιωσηφίδης που πλέον είναι επικεφαλής των ακαδημιών. Ο πρόεδρος του «Ναζιανζού» και γιος ενός εκ των συνιδρυτών της ομάδας, Δημήτρης Πτερνόπουλος, σημείωσε για την παρουσία τους στις σκυταλοδρομίες: «Είναι καθήκον να συμμετέχουμε όλοι στα δρώμενα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτά δίνουν στη ζωή μας ενδιαφέρον και οξυγόνο, ιδιαίτερα δε στις μέρες μας. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός πρέπει να βαδίζουν μαζί για να βοηθάνε στην επίλυση κάθε μορφής προβλήματος που υπάρχει στην κοινωνία μας».

Εκ μέρους των κατοίκων της πόλης μίλησε και ο καρβαλιώτης περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: “ Οι Καρβαλιώτες νιώθουμε έντονη αγάπη για τον αθλητισμό και στηρίζουμε έμπρακτα όλα τα αθλητικά γεγονότα που γίνονται στην περιοχή. Ως Καππαδόκες και πρόσφυγες βέβαια, έχουμε και ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες, οπότε όταν ο αθλητισμός συνδυάζεται με τη φιλανθρωπία, όπως στην περίπτωση των σκυταλοδρομιών, η θέλησή μας για συμμετοχή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη”.