Τα Βίκος Street Relays πιάνουν λιμάνι

Τα Βίκος Street Relays πιάνουν λιμάνι

Ερμής, Ολυμπιακός, Πειραιάς. Οι τρεις συνιστώσες, που, όπως κάθε χρόνο από το 2014 όταν ξεκίνησε η πρωτότυπη σειρά αγώνων Βίκος Street Relays, ενώνουν τις δυνάμεις τους με απώτερο σκοπό την τέλεση ενός αγώνα δρόμου, διαφορετικού από τους συνηθισμένους, που θα ξεσηκώσει, θα συναρπάσει, θα ενθουσιάσει και εν τέλει θα ενισχύσει τον σπόρο του αθλητισμού, της συνεργασίας, της άμιλλας.

O αγώνας φυσικά, όπως όλοι οι αγώνες της σειράς έχει πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τα έσοδα να διατίθενται στο «Παιδικό Σπίτι Πειραιά».

Σε λίγες μέρες, στις 6 Νοεμβρίου, τα Βίκος Street Relays θα μεταφερθούν στο μεγάλο λιμάνι για την όγδοη και, ως είθισται, πιο «ζωντανή» στάση της επιτυχημένης σειράς αγώνων σκυταλοδρομίας.

Ο διοργανωτής Ερμής 1877, ο αρχαιότερος ελληνικός σύλλογος, και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ο λαοφιλέστερος σύλλογος της χώρας συνεργάζονται για την διοργάνωση των Βίκος Street Relays σε μια πανέμορφη διαδρομή στη Μαρίνα Ζέας, που αναμένεται να προσελκύσει και φέτος χιλιάδες δρομείς, που θα σκορπίσουν ζωντάνια και χρώμα στα πιο ελκυστικά σημεία του Πειραιά.

«Ο αγώνας θα προβάλει και θα αναδείξει μερικές από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης. Πρόκειται για μια θαυμάσια παραλιακή διαδρομή με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν το μοναδικό προνόμιο να διασχίσουν τρέχοντας, ο καθένας με το δικό του ρυθμό, πολυσύχναστους και συνάμα ιστορικούς δρόμους, δίπλα σε μνημεία στην υπέροχη Μαρίνα Ζέας.

Από την πρώτη χρονιά που τα Βίκος Street Relays ήρθαν στην πόλη μας, οι Πειραιώτες, αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών της Αττικής, ‘αγκάλιασαν’ με θέρμη τη διοργάνωση, με αποτέλεσμα οι αγώνες να γνωρίσουν πολύ μεγάλη επιτυχία», είπε αναφερόμενη στα Βίκος Street Relays η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγγίρη, για να συμπληρώσει:

«Οι προσδοκίες για τον φετινό αγώνα είναι υψηλές, αναμένουμε μάλιστα νέο ρεκόρ  συμμετοχών. Η φύση των Βίκος Street Relays, δηλαδή η ιδέα τέλεσης αγώνων σκυταλοδρομιών σε δημόσιο δρόμο, σε συνδυασμό με τον φιλανθρωπικό τους χαρακτήρα και τη χορήγηση αρωγής σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προάγουν τη διοργάνωση και την καθιστούν ακόμα πιο ελκυστική».

Όπως συνέβη και στους προηγούμενους εφτά σταθμούς μέσα στο 2016, σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, το μενού των αγωνισμάτων για τους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνει: την πιο… προσιτή σκυταλοδρομία των 4Χ2500μ, την πιο απαιτητική των 2Χ500μ και τον αγώνα των 10.000μ για τους πιο μοναχικούς και ίσως πιο φιλόδοξους δρομείς.

Ήδη τα πρώτα μηνύματα κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ συμμετοχών, με τον συνδιοργανωτή Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να «σπάσει» το κοντέρ.

«Περισσότερες από 200 ερυθρόλευκες ομάδες θα λάβουν εκκίνηση. Παράγοντες, προπονητές, αθλητές και μέλη των ακαδημιών του Ολυμπιακού θα δώσουν δυναμικό ‘παρών’, με τους εκπροσώπους του υγρού στίβου να έχουν φανερώσει ήδη τις διαθέσεις τους για μαζική συμμετοχή, μεγαλύτερη από κάθε άλλο τμήμα του Ολυμπιακού.

Η Κέλλυ Αραούζου και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Νίκου  Γέμελου, οι πολίστριες Αλεξάνδρα Ασημάκη και Φιλιώ Μανωλιουδάκη, τα κορίτσια του μπάσκετ, η γυναικεία και η ανδρική ομάδα βόλεϊ θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα Βίκος Street Relays. Φυσικά από τη γραμμή εκκίνησης δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε φέτος ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης  Μώραλης» ανέφερε σχετικά η κ. Τσιλιγγίρη, η οποία… ετοιμάζεται κι αυτή με τη σειρά της για την πρώτη της συμμετοχή στα Βίκος Street Relays.

Από τον αγώνα στον Πειραιά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου δεν θα μπορούσε να λείψει η ενέργεια, το χαμόγελο, το πάθος και η ξεγνοιασιά των μικρών φίλων των σκυταλοδρομιών, των λιλιπούτειων δρομέων που με τη σειρά τους θα διαγωνιστούν στα 4Χ100μ και 4Χ50μ.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, λοιπόν, στις 11 το πρωί, λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων στο φαληρικό στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», τα παιδιά του Πειραιά (και όχι μόνο…), μικρά και μεγάλα θα τρέξουν, θα χαρούν, θα μοχθήσουν και θα ανταμειφθούν με το αποτέλεσμα σε έναν αγώνα που αποτελεί την αποθέωση της συνεργασίας και της προσπάθειας, σε μια εκδήλωση που όπου το νόημα του αθλητισμού βρίσκει την τέλεια εφαρμογή του.