Σκυτάλη και στο ΣΔ Ιωαννίνων!

Σκυτάλη και στο ΣΔ Ιωαννίνων!

Το Σάββατο 4 Ιουνίου το απόγευμα, η  πλατεία Μαβίλη θα βάλει τα γιορτινά της και θα υποδεχθεί δρομείς όλων των ηλικιών σε έναν αγώνα απαράμιλλης ομορφιάς – τον «Γύρο του Κάστρου»!  Από τα Βίκος Street Relays των Ιωαννίνων δε θα μπορούσε βέβαια να λείψει ο σύλλογος που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση του δρομικού κινήματος στην πόλη και ο οποίος  δεν είναι άλλος από τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων. Περισσότερα από 100 μέλη του ΣΔΙ θα πλημμυρίσουν το σημείο εκκίνησης με σκοπό να προσφέρουν με την παρουσίας τους στη «Μέριμνα» αλλά και να στείλουν το μήνυμα πως ο αθλητισμός θα πρέπει να γίνει ένα απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητάς μας.
Ο ΣΔΙ αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια δρομικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2012 από μια μικρή παρέα φίλων που είχε πάθος για το τρέξιμο και σήμερα αριθμεί 320 μέλη. Αν και όλοι τους είναι ερασιτέχνες δρομείς, αυτό δεν έχει σταθεί εμπόδιο στο να φέρνουν διακρίσεις στο σύλλογο και την πόλη παίρνοντας μαζικά μέρος σε κάθε μεγάλο αγώνα τρεξίματος στην Ελλάδα και δίνοντας παράλληλα το παρών και σε μαραθώνιους του εξωτερικού. Η συμμετοχή των μελών του ΣΔ Ιωαννίνων στα Street Relays μάλιστα, θα αποτελέσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει του Lake Night Run που διοργανώνει ο Σύλλογος το Σάββατο 11 Ιουνίου.
Το Lake Night Run πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος γεγονός που αποδεικνύει την κατακόρυφη αύξηση του δρομικού κινήματος στα Ιωάννινα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για νυχτερινό ημιμαραθώνιο στον αστικό ιστό και κατά μήκος της  λίμνης, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης. Με αφορμή τη συμμετοχή του ΣΔΙ στα Βίκος Street Relays, ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Γραμμενιάτης, δήλωσε: «Τα μέλη μας στηρίζουν με τη δυναμική παρουσία τους τις σκυταλοδρομίες, όπως πράττουμε σε κάθε αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα. Το κάνουμε με μεγάλη χαρά και αγάπη προς το δρομικό κίνημα. Σκοπός μας είναι να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το κίνημα ώστε να βλέπουμε όλο και πιο πολλούς ανθρώπους να ασχολούνται με τον αθλητισμό».