Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παίρνει τη σκυτάλη της φιλανθρωπίας

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παίρνει τη σκυτάλη της φιλανθρωπίας

Τα Βίκος Street Relays αποτελούν την καλύτερη αφορμή για να βγει κάποιος από το σπίτι του, να αθληθεί και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Στα τρία χρόνια ύπαρξης της διοργάνωσης, διάφοροι οργανισμοί και σωματεία των πόλεων οι οποίες φιλοξενούν τις σκυταλοδρομίες, έχουν εκδηλώσει τη στήριξή τους στους αγώνες μέσω της δυναμικής τους συμμετοχής, δείχνοντας έμπρακτα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως «όλοι μαζί φτάνουμε πιο μακριά».

Την Κυριακή 24 Απριλίου τα Street Relays θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Καβάλα και ήδη όλοι… προθερμαίνονται για το πρωτοποριακό αυτό αθλητικό και φιλανθρωπικό γεγονός. Από τον τρίτο αγώνα της σειράς στην πανέμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας δε θα μπορούσε να λείψει φυσικά το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Με δυναμική παρουσία στα κοινά της πόλης από το 1945, το σωματείο αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο της παράδοσης με το σήμερα. Οι πολυποίκιλες δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας περιλαμβάνουν δραστηριότητες που δίνουν νέα πνοή στα έθιμα του τόπου τους και φτάνουν μέχρι και σε ενημερώσεις για ιατρικά θέματα με τη συμβολή γιατρών και επιστημόνων.

Τα μέλη του σωματείου ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες, με σκοπό να προβάλλουν και να διατηρήσουν ζωντανές τις παραδόσεις. Το Λύκειο Ελληνίδων διατηρεί χορευτικό τμήμα που δίνει πάντα το παρών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και τμήμα ζωγραφικής για μικρά παιδιά και τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων.

Παράλληλα, σημαντική είναι η συνεισφορά των μελών του σε κάθε είδους φιλανθρωπική δράση που γίνεται στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή και αυτή ήταν η κινητήριος δύναμη ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στα Street Relays τα οποία θα διεξαχθούν στην παραλία της πόλης. «Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας συμμετέχει ενεργά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που γίνεται στην πόλη μας. Αυτή τη φορά θα πάρουμε μέρος για να ενισχύσουμε τη «Μέριμνα για το ειδικό παιδί- Αγία Μαρίνα». Το κάνουμε με μεγάλη χαρά.  Όλα αυτά τα χρόνια το σωματείο μας ελίσσεται και εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες των εποχών», σημείωσε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Ευτέρπη Σαμαρά.