Το φιλανθρωπικό έργο των Βίκος Street Relays

Το φιλανθρωπικό έργο των Βίκος Street Relays

Τα Βίκος Street Relays δεν είναι άλλη μια σειρά αγώνων δρόμου, μια απλή εκδήλωση ψυχαγωγίας μέσα στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού. Στον τρίτο χρόνο παρουσίας τους στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας, τα Βίκος Street Relays έχουν καθιερωθεί ως μια μοναδική, πρωτότυπη συλλογή αγώνων, η οποία πέρα από το νόημα του αθλητισμού και της διασκέδασης, αποτελεί επίσης συνώνυμο της ομαδικής προσπάθειας, τη συνεργασίας, μια μεγάλη γιορτή για την εκάστοτε πόλη που φιλοξενεί ένα από τα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς. Μιας σειράς που χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται, «βάφει» στα χρώματά της ολοένα και πιο μεγάλο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, ελκύει προοδευτικά αυξανόμενα πλήθη, για να τους προσφέρει μια ανάσα διαφυγής από την γκρίζα καθημερινότητα.

Η μαζική και αθρόα αυτή συμμετοχή απλών πολιτών, αλλά και η τεράστια ανταπόκριση τοπικών φορέων, συλλόγων – αθλητικών και μη – και επαγγελματιών, ενισχύει μία ακόμα διάσταση των Βίκος Street Relays, ίσως πιο σημαντική από όλες τις προαναφερθείσες, τη φιλανθρωπική.  Σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες της σειράς Βίκος Street Relays, τα έσοδα από τις δηλώσεις συμμετοχής διατέθηκαν σε κοινωφελή ιδρύματα, απαλύνοντας έτσι κατά τι, τον πόνο, την αγωνία ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η λέξη αλληλεγγύη μπορεί να έχει χιλιοεοπωθεί και χιλιοφορεθεί στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε στη χώρα μας, σε μέρες που ο κρατικός φορέας αδυνατεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών, είναι όμως μια α-π-α-ρ-α-ί-τ-η-τ-η εκδήλωση αγάπης και καθήκον όλων μας, για αυτό και τα Βίκος Street Relays έχουν ταχθεί να την υπηρετήσουν.

Στον μεγάλο αγώνα που θα λάβει χώρα στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά στις 6 Νοεμβρίου, στο πέσιμο της αυλαίας των Βίκος Street Relays για το 2016, στο επίκεντρο θα βρίσκεται το Παιδικό Σπίτι Πειραιά, στο οποίο θα διατεθεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, αν λάβουμε υπόψιν τα πρώτα μηνύματα από την πρόθεση συμμετοχής των Πειραιωτών (και μη) στον μεγάλο αγώνα.

Το φιλανθρωπικό έργο των Βίκος Street Relays to 2016 εκκίνησε στην Καλαμάτα στις 20 Μαρτίου Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας με την πρωτοφανή μαζική συμμετοχή τους ώθησαν τα Βίκος Street Relays στο πιο δυναμικό ξεκίνημα της τρίχρονης ιστορίας τους και στην ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, στη Γλυφάδα, η παρουσία των δρομέων από τα Νότια Προάστια του Λεκανοπεδίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συμβάλλοντας τα μάλα στην στήριξη του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Ελλάδος.

Στις 24 Απριλίου η σκυτάλη πέρασε στην Καβάλα. Οι κάτοικοι της γραφικού λιμανιού της Ανατολικής Μακεδονίας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τα Βίκος Street Relays, καθώς στόχος ήταν η στήριξη του ιδρύματος Μέριμνα για το ειδικό παιδί – Αγία Μαρίνα.

Στην άλλη πλευρά της Μακεδονίας, στην Κοζάνη, η κεντρική πλατεία γέμισε στις 22 Μαΐου με χαμόγελα από μικρούς και μεγάλους, που έσπευσαν να φτιάξουν τις δικές τους ομάδες, να γευτούν τη χαρά του συναγωνισμού και να βοηθήσουν παράλληλα οικονομικά τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα».

Στο κατώφλι του καλοκαιριού, το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου τα Ιωάννινα φιλοξένησαν την πέμπτη στάση των Βίκος Street Relays. Στο θαυμάσιο φυσικό σκηνικό στον Μώλο της ηπειρωτικής πρωτεύουσας και με μια συμμετοχή που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, τελέσθηκε ένας αξέχαστος αγώνας, τα έσοδα του οποίου πρόσφεραν ουσιαστική αρωγή στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Μέριμνα».

Η  πανέμορφη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης άνοιξε το δεύτερο και τελευταίο για το 2016, μέρος της σειράς  Βίκος Street Relays στις 24 Σεπτεμβρίου. Αυτήν τη φορά σκοπός, πέρα από τη διάδοση του μηνύματος του μαζικού αθλητισμού και της συνεργασίας, ήταν ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός».

Πριν από λίγες μέρες, στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, σε ένα αγώνα που διεξήχθη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στο εμπορικό κέντρο της πόλης και δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο, οι κάτοικοι έβαλαν με τη συμμετοχή τους ένα… τεράστιο λιθάρι για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Λάρισας.