Άρχισαν οι εγγραφές για τη Θεσσαλονίκη

Άρχισαν οι εγγραφές για τη Θεσσαλονίκη

Μετά την εντυπωσιακή αρχή των Βίκος Relays 2014 με τον πρώτο αγώνα Ραφήνα Street Relays (13 Απριλίου), ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης για να διοργανώσει τις Σκυταλοδρομίες Δρόμου, τους πρωτοποριακούς ομαδικούς αγώνες δρόμου στην Ελλάδα που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο.

Το Thessaloniki Street Relays θα γίνει την Κυριακή 4 Μαίου με ώρα έναρξης 5.45μμ και σημείο εκκίνησης (αλλά και τερματισμού) την Πύλη της ΔΕΘ στην Πλατεία ΧΑΝΘ. Πρόκειται για μία διοργάνωση του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου ΕΡΜΗΣ 1877 σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,το ΓΣ Ηρακλής, τη ΧΑΝΘ και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης.

Οι εγγραφές για το Thessaloniki Street Relays ξεκίνησαν μέσω της ιστοσελίδας www.relays.gr(με ένα κλικ στο όνομα της πόλης στην αρχική σελίδα ξεκινάει η διαδικασία) και ο βασικός αγώνας θα είναι 10 χιλιόμετρα συνολικά, που θα κληθούν να τα διανύσουν 4 άτομα από 2,5 χιλιόμετρα ο καθένας, αλλά σε σκυταλοδρομία (ο ένας μετά τον άλλο) και όχι όλοι μαζί ταυτόχρονα. Η διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων είναι κυκλική και μεγάλο μέρος της περνάει μέσα από τη ΔΕΘ.

Κάθε ομάδα θα μπορεί να αποτελείται είτε από 4 άνδρες, είτε από 4 γυναίκες, είτε να είναι μικτή 4άδα (ένα τουλάχιστον άτομο διαφορετικού φύλου), όλοι τους γεννημένοι από το 2001 και πριν.

Θα υπάρξουν κατατάξεις και βραβεύσεις των πρώτων στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και μικτών ομάδων και ως ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα για την τελευταία ομάδα έχουν οριστεί τα 90 λεπτά.

Παράλληλα με τα Street Relays θα διεξαχθούν και τα Kids Relays για παιδιά 7-12 ετών (μαθητές δημοτικών σχολείων), ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με αγώνα δυναμικού περπατήματος που τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ανώτατο όριο συμμετοχών στα Street Relays έχουν καθοριστεί οι 500 ομάδες (2000 άτομα) και εγγραφές για τα Street Relays θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέσω του www.relays.gr έως και την Τετάρτη 30 Απριλίου (12μμ).

Εγγραφές στα Kids Relays και το Δυναμικό Περπάτημα θα γίνονται το Σάββατο 3/5 (11πμ-7μμ) και την Κυριακή 4/5 (11πμ-5μμ) στο κέντρο εγγραφών μπροστά στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ.

Επίσης, εγγραφές θα γίνονται δεκτές και τις καθημερινές (10πμ-12μμ και 6μμ-8μμ) στα γραφεία του ΕΡΜΗ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (Κτίριο Κ3, 1ος όροφος).

Οι συμμετέχοντες στις σκυταλοδρομίες δρόμου θα μπορούν να παραλάβουν το υλικό τους από το κέντρο εγγραφών και παράδοσης υλικού των Street Relays στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (Πλατεία ΧΑΝΘ), Παρασκευή απόγευμα (4μμ-8μμ), το Σάββατο όλη μέρα(11πμ-8μμ) και Κυριακή (11πμ-5μμ).