Έριξαν τα… τείχη του Κάστρου!

Έριξαν τα… τείχη του Κάστρου!

Σε μια γιορτή στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι εξελίχθηκε η διοργάνωση των Βίκος Street Relays στα Ιωάννινα, την… φυσική έδρα του ονομαστικού χορηγού των αγώνων. Ένα υπέροχο πάρτι για όλες τις ηλικίες, μια αθλητική διοργάνωση που άφησε το στίγμα της στην πόλη και στην 4η χρονιά διεξαγωγής στης καθιερώνεται πια ως θεσμός.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές της πόλης,  αλλά και τα χρυσά αγόρια της κωπηλασίας, με τον Γιάννη Τσίλη και τον Γιώργο Τζιάλλα με τις δυο συμμετοχές τους σε Ολυμπιακούς αγώνες (4η θέση στους Ολυμπιακούς London 2012 και 8η θέση στο Rio 2016, οι χρυσοί και χάλκινοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές),ο Θανάσης Λιόλιος (6η θέση σε Παγκόσμιο κύπελο και 3ος Βαλκανιονίκης) και ο Αποστόλης Λαμπρίδης (δύο φορές χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής) με την Running team του ΣΕΕΔΑ, που είχε πάνω από 20 συμμετοχές.

Οι αθλητικοί σύλλογοι των Ιωαννίνων (ΑΓΣ Ιωαννίνων, ΕΚΑ Δωδώνης, Α.Ο. Ποσειδών) με μεγάλες ομάδες, συμμετοχές και διακρίσεις, φυσικά ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, το γυμναστήριο Curves με τις super μαμάδες και τα καρότσια τους που έτρεξαν και έκλεψαν την παράσταση, την μεγάλη ομάδα του ονομαστικού χορηγού Βίκου, της Nova, Media Partner, και των υπολοίπων χορηγών της διοργάνωσης (Fluo, Gree, Renault) και φυσικά του απλού κόσμου, των οικογενειών, των φίλων και των παρεών που έγραψαν ιστορία, υπογράφοντας την πιο πετυχημένη διοργάνωση στην πόλη των Ιωαννίνων.

«Η 4η χρονιά των Βίκος Street Relays ήταν και η πιο πετυχημένη στην πόλη μας. Θεωρείται πια θεσμός και ο κόσμος την περιμένει. Ειδικά φέτος το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί στην διοργάνωση για πολλά χρόνια ακόμα και ευχόμαστε να τα εκατοστίσει», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο παλαίμαχος δρομέας-πρωταθλητής και νυν αντιδήμαρχος, τομεάρχης αθλητισμού, παιδείας και κοινωνικής πολιτικής Παντελής Κολώκας τόνισε: «Πρέπει αυτές οι διοργανώσεις να στηρίζονται από τις αρχές. Βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο για καλό σκοπό. Η προσφορά των Βίκος Street Relays στην ΕΛΕΠΑΠ φέτος είναι σημαντική και ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που ήρθε σε αυτούς του αγώνες αλληλεγγύης».

«Ευχαριστούμε πολύ τα Βίκος Street Relays για την προσφορά τους στην ΕΛΕΠΑΠ. Είναι χρήματα που προσφέρουν βοήθεια σε οικογένειες και παιδιά που τα έχουν ανάγκη και σίγουρα δεν πρόκειται να πάνε χαμένα», ανέφερε η πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα.

«ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Ο διευθυντής των αγώνων Βίκος Street Relays, Νότης Παπούλιας, αναφέρθηκε στην δυνατή ομάδα της οργανωτικής επιτροπής και την μεγάλη σκυταλοδρομία προσφοράς και αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει από την παραλία της Γλυφάδας και ολοκληρώθησε την πρώτη φάση της στο παραλίμνιο των Ιωαννίνων. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χαρά, ελπίδα και αλληλεγγύη στους ανθρώπους των πόλεων που επισκεπτόμαστε. Για μένα είναι σημαντικό να καταφέρουμε να σηκώσουμε όλον τον κόσμο από τον καναπέ του και τους νέους ανθρώπους από την καρέκλα της καφετέριας. Έστω και για λίγο να τους έχουμε κοντά μας. Να τους δείξουμε ότι ο αθλητισμός εκτός από γιορτή είναι και προσφορά. Διότι τα Βίκος Street Relays προσφέροντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στα ιδρύματα σε κάθε πόλη, δείχνουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Ο κόσμος τρέχει, ευχαριστιέται, αθλείται και προσφέρει. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής αλλά και προσωπικά τον Δήμο, την τροχαία, το ΕΚΑΒ, όλους τους συλλόγους, τα γυμναστήρια της πόλης, τους χορηγούς μας και τον απλό κόσμο που στάθηκε δίπλα μας για μια ακόμα φορά».

Ο πρόεδρος του «Ερμής 1877», Παναγιώτης Νικολάου βράβευσε τη μεγαλύτερη ομάδα, που ήταν αυτή των γυμναστηρίων Curves και δήλωσε βέβαιος ότι με τη συνεχή στήριξη των τοπικών φορέων της πόλης τα Βίκος Street Relays συνεχώς θα μεγαλώνουν.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Στα 4Χ2500 στους άνδρες νικήτρια ομάδα ήταν από τον ΑΓΣ Ιωαννίνων αποτελούμενη από τους  Γεωργίου,  Κολιό,  Λιγώνη,  Βλάχα (31:33). Στις γυναίκες επικράτησε επίσης η ομάδα της ΑΓΣ Ιωαννίνων με 40:48 με τις  Καρκαμπούνα, Σκανδάλη, Μεντή, Μάκου. Στη μικτή ομάδα με χρόνο 36:18 την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων με τους Γεώργιο Γραμμενιάτη, Αγγέλη, Αριστείδη Γραμμενιάτη και Ζιώγα.

Στα 2Χ5000 στους άνδρες οι Αυγήτας και Μπαρμπαγιάννης του Phisio Active με 33:42 ήταν πρώτοι, στις γυναίκες Κοψίδα και Στουρνάρα της Novasports Running Team έκοψαν την κορδέλα πρώτες με χρόνο 49:48 και τέλος στη μικτή Δημάκος και Γκίκου με 38:28 πήραν την πρώτη θέση.

Τέλος στα 10 χλμ πρώτος ήταν ο Σταμέλος με 36:47 και στις γυναίκες η Μπούγια με 44:52.