Ανανέωση συνεργασίας με Βίκο έως το 2016

Ανανέωση συνεργασίας με Βίκο έως το 2016

Βίκος και Street Relays ήταν συνώνυμο το 2014 και θα παραμείνουν για δύο ακόμη χρόνια τουλάχιστον, καθώς οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την επέκταση της συνεργασίας τους έως και το 2016.

Ο Βίκος υπήρξε ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ο ΕΡΜΗΣ 1877 για να διοργανώσει με μοναδική επιτυχία έξι αγώνες Street Relays το 2014, σε έξι διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας (Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Βόλος, Πειραιάς).

Ομάδα που κερδίζει… δεν αλλάζει και έτσι ο Βίκος για τα επόμενα δύο χρόνια παραμένει ο ονομαστικός χορηγός των Street Relays, που μετά την περσινή εντυπωσιακή εμφάνισή τους στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας, στόχος τους είναι να γίνουν θεσμός και σημείο αναφοράς πέρα από τα αθλητικά όρια, για κάθε πόλη που θα διοργανώνει έναν τέτοιο αγώνα.

Λίγα λόγια για τον Βίκο

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1990 και είναι από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» της ομώνυμης πηγής, εμφιαλώνεται στην πηγή του, με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι σε όλη τη διαδικασία από την άντληση έως και την διάθεση του προϊόντος και χωρίς να υφίσταται καμία επεξεργασία.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. λειτουργεί 2 υπερσύγχρονα εργοστάσια εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών σε συνολική έκταση 110 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωρίων, η οποία προστατεύεται οικιστικά και οικολογικά από το Π.Δ. 26-9-1979. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, συνολικού εμβαδού 37.500 m2 απασχολεί 254 εργαζόμενους και έχει εγκατεστημένες 9 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων /ώρα. Σε αυτές εμφιαλώνει τα νερά και τα αναψυκτικά της από τις 3 αναγνωρισμένες πηγές φυσικού νερού.

Οι πηγές «ΒΙΚΟΣ» και «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» είναι αναγνωρισμένες σαν πηγές Φυσικού Μεταλλικού Νερού (Αρ. Αναγνώρισης: Y2/οικ. 478/12.02.96 και ΔΥΓ2ΓΠ113256/17.10.06 αντίστοιχα). Κατευθείαν από αυτές, χωρίς καμία επεξεργασία, εμφιαλώνονται τα ομώνυμα Φυσικά Μεταλλικά Νερά. Η 3η πηγή – πηγή «Σεπετά» – είναι επιτραπέζιου νερού (Aρ. έγκρισης: 4971/16-4-1997 / Δ.Υ.Ι.) και από αυτήν εμφιαλώνονται τα επιτραπέζια νερά «ΑΒ»,«Γάργαρο», «Εβίβα» και «Μαράτα» τα οποία διακινούνται αντίστοιχα στα μεγάλα Super Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤRO, LIDL και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά HACCP (πρότυπο Codex Alimentarius 2003), ISO 9001/2008 από το Φεβρουάριο του 2000, κατά ISO 14001/2004 από το Μάρτιο του 2003, και κατά IFS/Ver. 6 : January 2012 από το Μάρτιο του 2009. Όλες οι πιστοποιήσεις δόθηκαν από το διεθνή φορέα πιστοποίησης Lloyd’s Register, ο οποίος και ελέγχει την ορθή εφαρμογή και συντήρηση – συνεχή αναβάθμιση των συστημάτων ποιότητας με εξαμηνιαίες επιθεωρήσεις. Το γεγονός αυτό διασφαλίζει και αποδεικνύει την προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών της, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα που απέκτησε πιστοποιητικό HACCP (σύστημα διαχείρισης της υγιεινής, της ασφάλειας των τροφίμων και ελέγχου των κρίσιμων σημείων παραγωγής τους) από τον Φεβρουάριο του 2000, σύμφωνα με το πρότυπο Codex Alimentarius 1997.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών/ συνεργατών της και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κάλυψης της αγοράς σε περιόδους αιχμής, η ΒΙΚΟΣ ΑΕ ίδρυσε το 2002 τη θυγατρική εταιρεία IQ BRANDS που διαθέτει κέντρα διανομής και αποθήκευσης των προϊόντων της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η λειτουργία της IQ BRANDS υποστηρίζεται επιπλέον από μια έμπειρη ομάδα πωλήσεων 12 ατόμων που καλύπτουν όλη την Ελλάδα. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στη Μεταμόρφωση Αττικής, συνολικής επιφάνειας 4.400m2 σε έκταση 11 στρεμμάτων είναι κατασκευασμένες από ειδικά υλικά που εξασφαλίζουν απόλυτη στεγανότητα και θερμομόνωση διατηρώντας έτσι τις απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης εμφιαλωμένου νερού. Η διακίνηση των προϊόντων πραγματοποιείται με ιδιόκτητα φορτηγά οχήματα για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας στα προϊόντα μας.

Όλες οι παραπάνω προσπάθειες της εταιρείας οδήγησαν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού με μερίδιο αγοράς σε λίτρα 21,1%. Μία θέση που κατέχει από το 2006 έως και σήμερα.