Αφήνει το κουπί και πιάνει την σκυτάλη για τα Βίκος Street Relays!

Αφήνει το κουπί και πιάνει την σκυτάλη για τα Βίκος Street Relays!

«Το τρέξιμο στη ζωή μου ήταν εργαλείο προπόνησης για το άθλημα της κωπηλασίας», είχε πει πριν χρόνια ο Γιάννης Κουρκουρίκης, ο μεγάλος μας πρωταθλητής της κωπηλασίας. Τα χρόνια πέρασαν και εκείνος όχι μόνο συνεχίζει να κωπηλατεί, αλλά και να τρέχει. Τώρα πια… «Το τρέξιμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου», λέει έχοντας δημιουργήσει και την «Kourkourikis Training Group». Προσπαθεί να μυήσει και άλλους στο τρέξιμο, αφού όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το τρέξιμο είναι η πιο απλή μορφή άσκησης».

Ο Έλληνας πρωταθλητής από την πρώτη στιγμή μετείχε στα Βίκος Street Relays, αφού δεν θεωρεί ότι είναι μόνο ένας τρόπος να ασκηθείς, αλλά: «Είναι η έννοια της παρέας. Προσωπικά μου δίνετε η ευκαιρία και μέσα από την ομάδα που έχω δημιουργήσει να πάρουν οι δρομείς κάτι από εμένα και εγώ να δώσω σε αυτούς».

Πέρσι στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Κουρκουρίκης είχε πάρει την πρώτη θέση τόσο στα 4×2,5χλμ. στη Μικτή, όσο και στα 2×5χλμ. Μικτή με τη σύζυγό του Ιωάννα Ζιώγα (φωτό). Μάλιστα, το χαρακτηριστικό είναι πως από την πρώτη διοργάνωση τρέχει η ίδια ομάδα στα 4×2,5χλμ. «Το έχουμε σαν αρχή…», είπε και ετοιμάζεται με την ομάδα του για τον αγώνα της Κυριακής 7 Μαΐου. «Είμαστε έτοιμοι να χαρούμε έναν ακόμη αγώνα, που φέτος έχει και κοινωνικό χαρακτήρα που είναι ακόμη πιο σημαντικό, αφού τρέχουμε για τον σύλλογο Φίλων Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες».

Ο Γιάννης Κουρκουρίκης πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην οκτάκωπο με τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Ν.Ο.Θ.) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Στην καριέρα του έχει πολλές επιτυχίες, αλλά οι κορυφαίες του στιγμές ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, όταν με πλήρωμα τον Βασίλη Πολύμερο στο διπλό σκιφ είχαν καταταγεί δέκατοι. Το 2001 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Λουκέρνη με τους Κουρκουρίκη, Μηλιώτη, Σκιαθίτη και Πολύμερο το τετραπλό σκιφ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Σε ό,τι αφορά το τρέξιμο έχει μετάσχει σε διάφορους αγώνες, αλλά από τις μεγάλες στιγμές του ήταν σίγουρα ο τερματισμός του Σπάρταθλον το 2016 (το έχει κάνει τρεις φορές) σαν δεύτερος Έλληνας (πίσω από τον Νίκο Σιδερίδη) σε 26 ώρες και 54 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα