Street Relays και Lake Run στα Ιωάννινα, σκυτάλη στις συνεργασίες

Street Relays και Lake Run στα Ιωάννινα, σκυτάλη στις συνεργασίες

Ένα κομμάτι στο παζλ της προσπάθειας να καταστούν τα Γιάννενα ο μεγαλύτερος αθλητικός τουριστικός προορισμός μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το τριήμερο των αγώνων Ioannina Lake Run και Ioannina Street Relays, που πραγματοποιείται από αύριο Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στην πόλη.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων και ο Αθλητικός Σύλλογος Ερμής 1877ενώνουν από φέτος τις δυνάμεις τους δίνοντας τη σκυτάλη όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία.

Για μια αναβαθμισμένη διοργάνωση έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων, Ηλίας Σπυριούνης, τονίζοντας πως από το ξεκίνημά του ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων αφιερώθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της δρομικής κουλτούρας.

Ιδιαίτερα στάθηκε στη βοήθεια των εθελοντών για την πραγματοποίηση της μεγάλης αθλητικής γιορτής, ενώ χαιρέτισε και την νέα φιλοσοφία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα. «Έχουμε βάλει στόχο να προχωρήσουμε μαζί και τα επόμενα χρόνια ώστε ο Γύρος Λίμνης να πάρει τη θέση που του αναλογεί», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως η πιστοποίηση της διαδρομής σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου και την Ένωση Ξενοδόχων, να έρθουν από την επόμενη χρονιά και αρκετοί δρομείς από την Ευρώπη.

Τέλος, κάλεσε τους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες, αλλά και τις τελετές έναρξης και λήξης.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε o Διευθυντής των Βίκος Street Relays, Λευθέρης Πλακίδας την συνεργασία με τον Γύρο Λίμνης, χαρακτηρίζοντάς τον την καλύτερη δρομική ασφάλτινη διαδρομή στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στη συνέχεια στη φιλοσοφία των Σκυταλοδρομιών Δρόμου.

«Οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου γεννήθηκαν από την ιδέα το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος να γίνει ομαδικό. Δίνουμε τη δυνατότητα να γίνει μια ομάδα, μια παρέα, ουσιαστικά γεννάμε νέους δρομείς. Τα 5 χλμ. που σε κάποιες διοργανώσεις είναι η μικρότερη διαδρομή, για κάποιους είναι πολλά. Με τα 2,5 χλμ. υπάρχει η δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο να έρθει να τρέξει και να περάσει καλά. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε κουλτούρα άσκησης και αθλητισμού σε περισσότερο κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακίδας και στάθηκε στην ομορφιά της πόλης και της Λίμνης Παμβώτιδας.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σε λίγα χρόνια τα Γιάννενα θα είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός προορισμός και στάθηκε στη συμβολή στη διοργάνωση του Δήμου Ιωαννιτών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και της Μητρόπολης με τον Μητροπολίτη να δίνει το παρών στην τελετή έναρξης.

Για ένα θεσμό με πανελλαδική εμβέλεια, ο οποίος αθροίζεται σε μια σειρά σπουδαίων διοργανώσεων που ταιριάζουν απόλυτα στην ταυτότητα της περιοχής μας και εξυπηρετούν τον κοινό στόχος να γίνουν τα Γιάννενα το επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Όπως σημείωσε, το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης δεν είναι μόνο οι λίμνη, αλλά και οι δραστήριοι άνθρωποι. «Έχουμε την ομάδα. Τώρα πρέπει να τρέξουμε. Να δώσουμε τη σκυτάλη ο ένας στον άλλο. Ο Δήμος είναι μέλος αυτής της σκυταλοδρομίας. Γι’ αυτό είπαμε ότι θα τρέξουμε κι εμείς. Έχουμε αθλητές αντιδημάρχους, συμβούλους και μπορεί και δήμαρχο. Φέτος η διοργάνωση στέλνει κι ένα άλλο μήνυμα μιας και αναδεικνύει την προστασία της Παμβώτιδας. Να προσθέσω πως μέσω του 8ου γύρου της λίμνης τα Γιάννενα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας που φέτος έχει το σύνθημα: «Οι δρόμοι μας οι επιλογές μας». Νομίζω ότι στα Γιάννενα δείχνουμε την επιλογή μας», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκος Γκόλας συνεχάρη τον Ποσειδώνα για την πρωτοβουλία του και προέτρεψε τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους του Δήμου «να προτείνουν τέτοιου είδους διοργανώσεις που θα φέρουν κόσμο στην περιοχή μας και να είναι σίγουροι ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό τους».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που υπάρχει στο Δήμο Ιωαννιτών σχετικά με τη στήριξη τέτοιων διοργανώσεων. Σημείωσε πως «ο γύρος της Λίμνης έχει αλλάξει την προσέγγιση που έχει το δρομικό κίνημα και κατέληξε λέγοντας πως «έχουμε κάθε λόγο να έχουμε το όραμα πως κάποια στιγμή θα έρχεται κόσμος από το εξωτερικό για να ακολουθήσει τη διαδρομή της λίμνης αλλά και την αθλητική κουλτούρα και παιδεία της περιοχής».