Γιατί πολύ απλά… οι κορυφαίοι του ελληνικού αθλητισμού τρέχουν στα Βίκος Relays!

Γιατί πολύ απλά… οι κορυφαίοι του ελληνικού αθλητισμού τρέχουν στα Βίκος Relays!

Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, κάτοχοι ρεκόρ, αθλητές υψηλού επιπέδου που χάρισαν στην Ελλάδα τεράστιες χαρές και διακρίσεις συμμετείχαν στα Piraeus Street Relays. Έγιναν ένα με τους Πειραιώτες, απόλαυσαν τη διαδρομή στο Πασαλιμάνι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες σκυταλοδρομίες δρόμου, το 2015!

Η Τσουμελέκα…

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς ήταν και μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού. Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Αθανασία Τσουμελέκα ήταν παρούσα και το ευχαριστήθηκε: “Είναι η γιορτή και η χαρά που ζούσαμε χρόνια και κανείς δεν μας καταλάβαινε. Τώρα η δική μου η χαρά που βλέπω όλο αυτό είναι απερίγραπτη! Με το τρέξιμο και την άθληση μπαίνει ο κόσμος στον αθλητισμό και δεν βγαίνει, γιατί ξεχνάει όλα τα προβλήματα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο Πειραιά”.

Ο Μελισσανίδης…

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ιωάννης Μελισσανίδης σε μία απο τις σπάνιες εμφανίσεις του, έτρεξε στο Πασαλιμάνι και δήλωσε “ενθουσιασμένος που βλέπω όλον αυτόν τον κόσμο έξω στον δρόμο να τρέχει, να αθλείται και να προσφέρει παράλληλα και φιλανθρωπικό έργο. Απολαύσαμε όλοι τον αγώνα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, για να συμμετέχουμε και πάλι. Προσωπικά θα επιδιώξω να είμαι πλέον σε κάθε αγώνα Street Relays που θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα“.

Ο Γιαννιώτης…

Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και κορυφαίος Έλληνας αθλητής για τρία συνεχόμενα χρόνια, Σπύρος Γιαννιώτης υποστήριξε: “Ήταν ένας αγώνας διασκέδαση, αλλά έγινε και για έναν ιερό σκοπό, για να στηρίξουμε την “Αργώ”. Είδα μικρούς και μεγάλους να τρέχουν με την ψυχή τους, να το διασκεδάζουν και αυτό είναι που μετράει. Θα γίνει θεσμός ένας τέτοιος αγώνας. Η σκυτάλη είναι συμβολισμός, αφορά τη συνεργασία, τη βοήθεια που πρέπει να δίνει ο ένας στον άλλον”.

Ο Μάρας…

Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής στο μονόζυγο, Βλάσης Μάρας για πρώτη φορά συμμετείχε σε έναν αγώνα δρόμο και πλέον δεν θα τον χάνει! “Πρώτη φορά παίρνω μέρος σε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ σημαντικό που κάνετε αυτόν τον αγώνα. Ήταν τιμή μου να προσκληθώ σε έναν τέτοιο αγώνα και στο μέλλον θέλω να είμαι και πάλι παρών. Ο αθλητισμός σε κάνει να ξεπερνάς τις δυσκολίες και αυτό ήταν και το μήνυμα που στείλαμε σήμερα”, επεσήμανε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Η Πολύζου…

Η Μαρία Πολύζου, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ γυναικών στον κλασικό Μαραθώνιο έτρεξε και στο Πασαλιμάνι: “Μου αρέσει πολύ να στέλνουμε αυτό το μήνυμα, να κάνουμε άσκηση, να αγωνιζόμαστε. Μας άρεσε πάρα πολύ, το ευχαριστηθήκαμε και αυτό είναι το μήνυμα: Υγεία, αθλητισμός και χαρά στη ζωή μας”.

Η Ασημάκη…

Η πολίστρια του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, κορυφαία στον κόσμο, Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε: “Είναι εκπληκτικό το ότι μαζεύτηκε τόσος κόσμος στο Πασαλιμάνι και δημιούργησε μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα. Το απολαύσαμε όλοι, πήραμε τη σκυτάλη και εύχομαι να υπάρχει και συνέχεια”.

Η Αγγελοπούλου…

Η Αθηνά Αγγελοπούλου, Ολυμπιονίκης Νέων στην κωπηλασία, ήταν παρούσα στο Πασαλιμάνι και το διασκέδασε: “Περάσαμε πολύ όμορφα με όλον αυτόν τον κόσμο, τρέξαμε και για φιλανθρωπικό σκοπό και θα ήταν όμορφο να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας”.

Ο Παπαθανασίου…

Παρών και ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοϊα, Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, αλλά στήριξε με την παρουσία του τα Street Relays: “Η νέα δημοτική αρχή του Πειραιά τιμά τον αθλητισμό. Επιτέλους ο Πειραιάς ανοίγει τους δρόμους, ανοίγει τα πανιά του και έπεται και συνέχεια. Η σκυτάλη είναι συμβολική. Δείχνει ότι μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και σε όλη την την Ελλάδα”.

Ο Καλαράς…

Ο Μάκης Καλαράς, Παραολυμπιονίκης στον στίβο και πλέον αθλητής στο sit ski βρέθηκε και στον Πειραιά μετά την Κομοτηνή και τα Ιώαννινα: “Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τέτοιους αγώνες, γιατί βοηθούν τον κόσμο να βγει από το σπίτι του και να αθληθεί και στέλνουμε το μήνυμα σε άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες να κάνουν το ίδιο, γιατί ο αθλητισμός είναι για όλους”.

Ο Ολυμπιακός…

Μεγάλος υποστηρικτής των Βίκος Relays στον Πειραιά ήταν ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.. Περισσότεροι από 150 αθλητές του Πειραιώτικου σωματείου στήριξαν εντυπωσιακά τον αγώνα, δίνοντας το απόλυτο κόκκινο χρώμα στις σκυταλοδρομίες δρόμου στο Πασαλιμάνι! “Είμαστε στο Πασαλιμάνι σαν Ολυμπιακός και στηρίξαμε την διοργάνωση του Δήμου Πειραιά που γίνεται για ιερό σκοπό. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. συμμετείχε με περισσότερους από 150 αθλητές του, που απόλαυσαν τον αγώνα, όπως όλοι όσοι βρέθηκαν σήμερα εδώ”, επεσήμανε η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη.