Δίνουμε σκυτάλη στην Πάτρα: Η προκήρυξη

Δίνουμε σκυτάλη στην Πάτρα: Η προκήρυξη

Η Πάτρα για άλλη μία φορά δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου διοργανώνει για πρώτη φορά τους φιλανθρωπικούς αγώνες δρόμου σκυταλοδρομιών Street Relays, με την οργανωτική ευθύνη του Πατραϊκού, του Φειδιππίδη, του Ερμή και την συνεργασία, υποστήριξη και συμμετοχή αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Οι αγώνες σκυταλοδρομίας περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα 4×2500μ. και 2×5000μ., ενώ στο πρόγραμμα είναι και το αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του εκ των κορυφαίων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων όλων των εποχών, Φάνη Τσιμιγκάτου, που αποτελεί και μία από τις ιστορικές μορφές του τμήματος στίβου της Παναχαϊκής.

Στο πρόγραμμα των Street Relays συμπεριλαμβάνονται και οι παιδικοί αγώνες σκυταλοδρομίας 4×50μ. και 4×100μ., όπου η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλα τα παιδάκια έως 12 ετών, ενώ οι παιδικές σκυταλοδρομίες είναι αφιερωμένες σε μία άλλη μεγάλη μορφή της Παναχαϊκής, την Αλέκα Σιούλη (Βενιέρη), η οποία παρήγαγε τεράστιο προπονητικό έργο.

Όλα τα έσοδα των αγώνων από τις συμμετοχές, που έχουν πολύ χαμηλό έως συμβολικό αντίτιμο, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αγορά αθλητικού υλικού το οποίο θα διατεθεί σε σχολεία της Πάτρας, κάτι που αποτελεί και την βασική αρχή της μοναδικής πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ

Κυριακή 03.12.2017: έναρξη αγώνων 11:00, λήξη αγώνων 13:30

 1. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Εκκίνηση – Τερματισμός: Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α΄

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Kids Relays 4×50μ.

Kids Relays 4×100μ. (6 έως 11 ετών)

Street Relays 4×2500μ. (12 ετών και άνω)

Street Relays 2×5000μ. (14 ετών και άνω)

Street Run 10.000μ. (16 ετών και άνω)

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4x2500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2005 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2x5.000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10.000μ, οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2001 και πριν.

* Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:

α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

* Στον ατομικό αγώνα δρόμου τρεξίματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλλο (άνδρες και γυναίκες).

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x50μ. υπάρχει μία κατηγορία.

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2006 έως 2011.

 1. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, είτε απλοί πολίτες, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΔΩΡΑ

Βραβεύσεις θα γίνουν για τις τρείς πρώτες ομάδες  κάθε κατηγορίας των Street Relays Πάτρας τόσο στα 4×2500μ. όσο και στα 2×5000μ.

Βραβεύσεις θα γίνουν και στον ατομικό αγώνα τρεξίματος 10χλμ., στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο άνδρα και στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γυναίκα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Street Relays Πάτρας, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα.

Στα Street Relays 2017 τηρείται και κατάταξη ομάδων και ατόμων βάση της οποίας στο τέλος της χρονιάς οι πρώτες ομάδες και άτομα κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν διάφορα δώρα.

Ήδη ανακοινώθηκε πως η πιο γρήγορη μικτή δυάδα της σειράς των Street Relays 2017, θα κερδίσει δύο ετήσιες συνδρομές “Nova Full pack” προσφορά της Nova.

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ. και τα 2×5000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.relays.gr.

Επίσης, οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Η γραμματεία των αγώνων θα βρίσκεται στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και θα λειτουργεί από το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου όλη μέρα και το πρωί της Κυριακής έως και την έναρξη των αγώνων.

Στη γραμματεία θα μπορούν να ολοκληρωθούν οι προεγγραφές, να γίνουν εγγραφές της τελευταίας συμμετοχές, καθώς και να γίνεται η παραλαβή των αριθμών, των chip χρονομέτρησης και άλλων αναμνηστικών του αγώνα από προκαθορισμένο εκπρόσωπο ή αρχηγό κάθε ομάδας.

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, 9μμ.

7.ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την οργανωτική επιτροπή των αγώνων αποτελούν οι Θανάσης Τσιμιγκάτος (πρόεδρος Πατραϊκού), Παναγιώτης Νικολάου (πρόεδρος Ερμή), Νίκος Αργυρόπουλος (αντιπρόεδρος Φειδιππίδη), Νότης Παπούλιας (διευθυντής Street Relays), Γιάννης Δαγκόγλου (τεχνικός υπεύθυνος).

 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ 4x2500μ. & 2x5000μ. και αγώνας 10χλμ.
 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων δρόμου.
 • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον διευθυντή αγώνων και τον τεχνικό υπεύθυνο.
 • Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip και θα είναι ατομική και ομαδική.
 • Η κάθε ομάδα θα έχει το δικό της όνομα όπως θα το δηλώσει και θα παραλάβει ειδικό αριθμό συμμετοχής, καθώς και αναμνηστικό μετάλλιο και t–shirt του αγώνα.
 • Η διαδρομή είναι κυκλική απόστασης 2,5 χιλιομέτρων, με την ίδια αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’.
 • Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας, ο εκάστοτε δρομέας μόλις παραλαμβάνει την σκυτάλη, θα πρέπει εντός της ζώνης αλλαγής (50μ. ανάμεσα στις δύο αψίδες) να την παραδώσει στον επόμενο δρομέα.
 • Για την ασφαλή αλλαγή της σκυτάλης, ο προκαθορισμένος χώρος αλλαγής ανάμεσα στις δύο αψίδες, θα πρέπει να εγκαταλείπεται από τον αθλητή που την παρέδωσε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με κατεύθυνση προς το προκαθορισμένο σημείο εξόδου.
 • Στον τερματισμό του αγώνα θα προσφέρεται φυσικό μεταλλικό νερό “Βίκος”, ενώ θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για τα προσωπικά αντικείμενα κάθε συμμετέχοντα.
 • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τον έλεγχο των αλλαγών, θα χρησιμοποιηθούν γυμναστές και εθελοντές, τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
 • Κόστος συμμετοχής 12€ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων (3 ευρώ το άτομο αν είναι τετράδα ή 4 ευρώ το άτομο αν είναι τριάδα) στα 4×2500μ., 10€ για κάθε ομάδα των 2 ατόμων (5 ευρώ το άτομο) στα 2×5000μ. και 5 για κάθε συμμετέχοντα στον ατομικό αγώνα 10χλμ.
 • Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν μέχρι το Σαββάτο βράδυ στη γραμματεία των αγώνων.
 • Οι καινούργιοι συμμετέχοντες κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται από τον αρχηγό της ομάδας για τους όρους που διέπουν τους αγώνες.
 • Από την αγωνιστική διεύθυνση έχουν καθοριστεί τα 80 λεπτά ως το ανώτατο χρονικό όριο για τον τερματισμό της τελευταίας ομάδας.
 • Στις παιδικές σκυταλοδρομίες η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι ομάδες θα είναι των 4 παιδιών που θα τρέξουν 4×50μ, ή τα 4×100μ. (δύο ηλικιακά γκρούπ, 6-8 & 19-11 ετών).
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση που θα υπάρξει, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με email στο [email protected]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ STREET RELAYS ΠΑΤΡΑ 2017

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-12-2017

12:00- 21:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στη Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-12-2017

10:00-21:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στη Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-12-2017

11:00-12:00: Διεξαγωγή ατομικού αγώνα 10.000μ «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ»

11:40-13:00: Διεξαγωγή αγώνων Street Relays 2×5000μ.

11:40-13:00: Διεξαγωγή αγώνων Street Relays 4×2500μ.

13:00-13:15: Απονομές 2×5000μ., 4×2500μ. και 10.000μ και τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες του Φάνη Τσιμιγκάτου και Αλέκας Σιούλη.

13:10-13:30: Διεξαγωγή Kids Relays 4×100μ.(6-8 και 9-11 ετών) «ΑΛΕΚΑ ΣΙΟΥΛΗ»

Σε περίπτωση απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα ενδέχεται να προσαρμοστεί.