Δυναμική παρουσία του ΣΕΕΔΑ στα Ιωάννινα

Δυναμική παρουσία του ΣΕΕΔΑ στα Ιωάννινα

Στη διοργάνωση σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays των Ιωαννίνων θα συμμετέχει μια εντυπωσιακή running team διαφορετική από κάθε άλλη συμμετοχή του ΣΕΕΔΑ η οποία θα αποτελέσει πραγματική διαφήμιση του αθλητισμού, καθώς η σύνθεσή της είναι γεμάτη μηνύματα και συμβολισμούς.

Την running team συνθέτουν τριανταέξι δρομείς κάθε ηλικίας που θα τρέξουν με το συλλεκτικό t-shirt του Προγράμματος Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό ΣΕΕΔΑ και Ομίλου Αντωνέλη για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Ανάμεσα στα μέλη που θα τρέξουν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στην γραφική διαδρομή γύρω από το κάστρο των Ιωαννίνων, είναι τα χρυσά αγόρια της κωπηλασίας, με τον Γιάννη Τσίλη και τον Γιώργο Τζιάλλα με τις δυο συμμετοχές τους σε Ολυμπιακούς αγώνες (4η θέση στους Ολυμπιακούς London 2012 και 8η θέση στο Rio 2016, χρυσοί και χάλκινοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές), τον Θανάση Λιόλιο (6η θέση σε Παγκόσμιο κύπελο και 3ος Βαλκανιονίκης) και τον Αποστόλη Λαμπρίδη (δύο φορές χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής).

Ο συμβολισμός της συμμετοχής τους είναι τεράστιος καθώς οι αθλητές αυτοί ανήκουν στην elite του αθλήματός τους, είναι εν ενεργεία, έχουν αμέτρητες επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο και τεράστιες νίκες και διακρίσεις με την Εθνική μας ομάδα και αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα νέων ανθρώπων που εξακολουθούν να προσπαθούν παρά τις οικονομικές δυσκολίες και χρειάζονται την στήριξη μέσα από κάποιο πρόγραμμα αθλητικής χορηγίας για να συνεχίσουν την χρυσή τους πορεία. Φέτος σκοπεύουν να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας και όπως πάντα ο στόχος που έχουν θέσει είναι πολύ υψηλός!

Δίπλα τους και «απέναντί» τους θα βρεθεί η δυναμική τετράδα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών και Πρωταθλητών Ευρώπης που συμμετείχε και πέρυσι στην διοργάνωση με τον Στράτο Γκαρόζη Πρωταθλητή με την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου και πλέον προπονητή ακαδημιών της νέας γενιάς του αθλήματος στην πρωταθλήτρια Ακαδημία ΑΟ Ανατολής, τον Μανόλη Λυκούδη Πρωταθλητή της Ελληνορωμαϊκής Πάλης και προπονητή της νέας γενιάς αθλητών στην ομάδα Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που θα συμμετέχουν και αυτοί μαζί με τον προπονητή τους, τον Θανάση Μπουκουβάλα τον τεράστιο Πρωταθλητή της κωπηλασίας και τον Λάμπρο Λαζαρίδη τον δυναμικό πρωταθλητή του Taekwon-do.

Σε μια άλλη τετράδα συγκινητικού συμβολισμού η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια του Taekwon-do 3Dan Θωμαΐς Δημητρίου με τα τρία Παγκόσμια και τα δώδεκα Πανευρωπαϊκά μετάλλια που «κρέμασε τα γάντια της» μόλις πέρυσι, θα συμμετέχει στην σκυταλοδρομία 4Χ2.500 με την 12χρονη κόρη της Κατερίνα Παπαδιώτη και δυο ελπίδες του αθλήματος της Ελληνορωμαϊκής πάλης Βασιλική Αγόρου και Κατερίνα Παπαθεοδώρου.

Στις σκυταλοδρομίες 2Χ5.000 ξεχωρίζει η συμμετοχή του αέρινου δρομέα Πρωταθλητή του Στίβου Ηλία Γώγου που θα δώσει σκυτάλη στην εκκολαπτόμενη πρωταθλήτρια κόρη του Χρυσούλα Γώγου την οποία προπονεί στον Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού Παραμυθιάς στην Ηγουμενίτσα!

Τον υγρό στίβο θα εκπροσωπήσουν στις σκυταλοδρομίες 2Χ5.000 οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μας στην Τεχνική Κολύμβηση Γρηγόρης Σπυριούνης και η Πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ Ραμπέα Ιατρίδου ενώ την running team συμπληρώνουν οι νέοι αθλητές της Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας πάλης του Σπάρτακου Αλέξανδρος Καρόλης, Αντώνης Κώτσης, Γιώργος Βέργος και Ανδρέας Ευθυμιάδης.

Τον Όμιλο Αντωνέλη, χορηγό του Προγράμματος Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό για το έτος 2016-17 θα εκπροσωπήσουν ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Αυγουστίνος Αντωνέλης και ο υπεύθυνος marketing του Ομίλου και πρωταθλητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης κ. Νίκος Γραμμένος.