ΕΚΑ Δωδώνης: Παράγει ήθος και πρωταθλητές

ΕΚΑ Δωδώνης: Παράγει ήθος και πρωταθλητές

Τριάντα συνεχή χρόνια παρουσίας έχει η Ένωση Κλασικού Αθλητισμού «Δωδώνη» Ιωαννίνων στα αθλητικά πράγματα της χώρας. Στα τριάντα αυτά χρόνια είναι έντονη η παρουσία της τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και προσφοράς στην κοινωνία με διάφορες δράσεις πολιτιστικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα.

Στο διάστημα αυτό πέρασαν από το σύλλογο παιδιά που στελέχωσαν την Εθνική ομάδα και έτρεξαν σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Βαλκανικούς Αγώνες, Εθνικές συναντήσεις και κέρδισαν μετάλλια σε πολλές διοργανώσεις.

Περικλής Ιακωβάκης, Διονυσία Κολέ, Γιάννης Σταματελόπουλος, Κορίνα Πολίτη, Μπεκιαρίδης Παναγιώτης, Μάντζιος Δημήτρης, Ντάκη Αγγελική, Βλάχας Δημήτρης, Πέννη Μανοπούλου, Λιόντος Κώστας, Μυλωνά Μύρινα, Φωτιάδη Μαρίνα είναι μερικοί από τους πολλούς αθλητές της ΕΚΑ που αναδείχτηκαν μέσα από το σύλλογο ή βρήκαν σε αυτόν ένα στήριγμα για τη συνέχεια της καριέρας τους.

Σήμερα ο έφηβος αθλητής της ΕΚΑ Μιχάλης Παππάς είναι ένας από τους καλύτερους σπρίντερ της χώρας με συμμετοχή στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων της Κολομβίας και πίσω του «παρασέρνει» ένα πλήθος μελλοντικών πρωταθλητών που γυμνάζονται στα δυο στάδια της πόλης, τους Ζωσιμάδες και στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Φυσικά ένας σύλλογος για να έχει δυνατή πρόσβαση στην κοινωνία πρέπει να συμμετέχει σε κάθε αθλητικό δρώμενο που συμβαίνει σε περιορισμένο ή και ευρύτερο γεωγραφικά χώρο.

Έτσι πέρα από τις δικές της διοργανώσεις (Δωδωναία Συνάντηση Ακαδημιών και Νάιο Δρόμο στην Αρχαία Δωδώνη) συμμετέχει και συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε κάθε δρομικό δρώμενο να έχει την καλύτερη αποδοχή στην τοπική κοινωνία.

Η ΕΚΑ Δωδώνη συμμετέχει στο Βίκος Street Relays από την πρώτη της διοργάνωση (φέτος θα τρέξουν περίπου 30 ομάδες) γιατί εκτίμησε πως είναι μια ευκαιρία όλων, γονιών, αθλητών και προπονητών να απολαύσουν και να διαφημίσουν την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων.

Επιπλέον αυτές οι διοργανώσεις προωθούν τη συνεργασία καθώς είναι διαπιστωμένο ότι κοινωνικές ομάδες, καταστήματα, σύλλογοι και άλλοι φορείς θα τρέξουν γύρω από το κάστρο ένα μνημείο της πόλης.

Θυμίζουμε ότι εκτός των άλλων, τα Βίκος Street Relays θα στηρίξουν οικονομικά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.