Εκκίνηση με… υψηλές παρουσίες

Εκκίνηση με… υψηλές παρουσίες

Με ξεχωριστές παρουσίες και διακεκριμένες προσωπικότητες όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά και από διάφορους άλλους χώρους της τοπικής κοινωνίας, έγινε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», η παρουσίαση του 1ου Αγώνα Σκυταλοδρομίας Δρόμου 10χλμ. “Thessaloniki Street Relays 2014”.

Ερμής, Ηρακλής, ΧΑΝΘ, ΣΔΥΘ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ, σε μία πρωτοφανή ομαδική προσπάθεια, προχωρούν όλοι μαζί ενωμένοι στην διοργάνωση ενός αγώνα για όλους που έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην τοπική κοινωνία.

Ο 1ος αγώνας σκυταλοδρομίας δρόμου της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει την Κυριακή απόγευμα 4 Μαίου 2014 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ στην Πλατεία ΧΑΝΘ, αποτελεί μέρος της πρωτοποριακής σειράς αγώνων Βίκος Relays 2014 που ξεκίνησαν πριν 2 εβδομάδες από την Ραφήνα Αττικής και τώρα κάνουν την δεύτερη στάση στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του αθλητικού σωματείου Ερμής Σπύρος Πέγκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ Αλέξης Τσαξιρλής και ο Χρήστος Γαρέφης, πρεσβευτής των αγώνων που είναι και ο μοναδικός σύγχρονος πολυαθλητής της Ελλάδας που έχει πετύχει  διεθνείς διακρίσεις σε 5 διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, ιστιοπλοϊα, τένις, τρίαθλο), κάτι μοναδικό ακόμη και για τα παγκόσμια δεδομένα.

Μικτή μπάσκετ με Λάζαρο Παπαδόπουλο

Με την παρουσίαση των αγώνων έγινε και η ανακοίνωση των πρώτων επίλεκτων ομάδων που θα συμμετέχουν για να στηρίξουν αυτό το καινούργιο εγχείρημα.

Η πρώτη ομάδα που επιβεβαίωσε την συμμετοχή της και ανακοινώθηκε επίσημα, είναι η μικτή ομάδα μπάσκετ που θα αποτελούν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Χατζηβρέτας, ο Κώστας Χαραλαμπίδης και η Εύα Κατωπόδη.

Η δεύτερη επίλεκτη ομάδα που ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, είναι η 4άδα που θα κατεβάσει η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, την οποία και εκπροσώπησαν στην παρουσίαση ο Δημήτρης Τσακίρης και ο Νέναντ Τρουμπέτας.

Η τρίτη επίλεκτη ομάδα, αποτελείται από τα μέλη της ελληνικής αποστολής των 22ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η σημαιοφόρος Παναγιώτα Τσακίρη, η αδελφή της Μαρία, ο Κωνσταντίνος Συκαράς και η Σοφία Ράλλη. Όλοι τους χιονοδρόμοι και παιδιά που έκαναν τους Έλληνες να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον τη χειμερινή Ολυμπιάδα.

Φυσικά από μία σκυταλοδρομία δρόμου δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πρωταθλητές στίβου και η κορυφαία 4άδα που θα συμμετέχει εκπροσωπώντας το Νο 1 Ολυμπιακό άθλημα, είναι αυτή που θα αποτελούν οι Έλληνες πρωταθλητές της ημιαντοχής Κώστας Νακόπουλος, Ανδρέας Δημητράκης, Νίκος Γκότσης και ο Κύπριος πρωταθλητής Φάνης Μιχαηλάς.

Οι αθλητές που παρευρέθηκαν ευχήθηκαν καλή επιτυχία και δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στα 4×2500μ. με πολλή χαρά, τονίζοντας την αναγκαιότητα του να ασχοληθεί ακόμα περισσότερος κόσμος ενεργά στα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες επίλεκτες ομάδες που θα αποτελούνται από αθλητές παγκοσμίου επιπέδου.

Βήμα πρός τον αθλητικό τουρισμό

Ο Eντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, τόνισε ακόμη τη σπουδαιότητα τέτοιων δραστηριοτήτων, σε σχέση με το λεγόμενο αθλητικό τουρισμό, φαινόμενο που είναι ήδη ανεπτυγμένο στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και που ήρθε η ώρα να αναπτύξει και η Θεσσαλονίκη.

Όλοι πάντως οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν για τη σημασία τέτοιων αθλητικών εκδηλώσεων και για τη σπουδαιότητα που έχουν αυτές σε σχέση με την ενεργό συμμετοχή όλο και περισσότερων πολιτών.

Σημαντικό, όπως συμπλήρωσε ο Διευθυντής των Street Relays Λευθέρης Πλακίδας, είναι ότι οι σκυταλοδρομίες δρόμου είναι αγώνες για όλους ανεξαιρέτως κι ότι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές και αθλούμενοι ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Δωρεάν φωτογραφίες από την παρουσίαση είναι διαθέσιμες πρός δημοσίευση στο ακόλουθο link: www.azsportsimages.com