«Η Κοζάνη τρέχει το Σάββατο στα Βίκος Street Relays»

«Η Κοζάνη τρέχει το Σάββατο στα Βίκος Street Relays»

Το 5ο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών δρόμου «Βίκος Street Relays 2018» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη στις 17:30 το απόγευμα. Για τρίτη συνεχόμενη φορά λοιπόν η Κοζάνη θα φιλοξενήσει το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός ως μία από τις εννιά διοργανώτριες πόλεις.
Πρώτος μίλησε ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης στο στίβο Γιώργος Θεοδωρίδης: Εκ μέρους των διοργανωτών θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Τους θεσμικούς παράγοντες, τους χορηγούς και τα Μέσα Ενημέρωσης. Όλοι σας είστε πολύ σημαντικοί, ο καθένος από τον τομέα του γιατί χωρίς τη δική σας συμβολή η επιτυχία του αγώνα δε θα ήταν εξασφαλισμένη. Φέτος είναι η 3η χρονιά που φιλοξενούμε στην πόλη μας το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών Bίκος Street Relays με το σκοπό να είναι και φέτος πολύ σημαντικός. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για τα σχολεία της πόλης μας. Η στήριξη του αγώνα από τους συμπολίτες μας είναι πολύ σημαντική καθώς θα φροντίσουν πρωτίστως για την υγεία τους αλλά και με τον… αθλητικό τους ιδρώτα θα συμβάλλουν στην καλύτερη παροχή αθλητικής παιδείας των παιδιών μας».

« Η Κοζάνη αγαπάει τον αθλητισμό και τον στηρίζει, όπως κάνει ο Γιώργος Θεοδωρίδης που έχει γράψει ιστορία στον παγκόσμιο στίβο και είμαστε πολύ περήφανοι που είναι δικό μας παιδί», ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στον 3ο αγώνα δρόμου Βίκος Street Relays στην Κοζάνη: «Τρίτη χρονιά φέτος ο αγώνας στην πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό για την Κοζάνη να είμαστε μία από τις 9 πόλεις στην Ελλάδα που φιλοξενεί τον αγώνα και από ότι γνωρίζουμε, αυτός της πόλης μας είναι και από τους καλύτερους. Πέρσι συγκεντρώσαμε πλήθος ανθρώπων και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο.Σαν δήμος έχουμε επενδύσει στον τουρισμό και τον αθλητισμό και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και για το λόγο αυτό προχωράμε και στην ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα στο στάδιο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές που μας τιμούν με την επιλογή τους και τους χορηγούς για τη στήριξη. Καλώ τους νέους, τα παιδιά αλλά και όλους τους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που δεν έχει ενδιαφέρον η πρωτιά, αλλά η συμμετοχή, η απόλαυση και φυσικά ο σκοπός.

Ο Ηλίας Κάτανας (αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Δυτικής Μακεδονίας) είπε: «Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δε θα μπορούσε να είναι απούσα από ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την πόλη της Κοζάνης. Θελω να ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές αλλά και όλους όσοι δουλεύουν για ένα τόσο σημαντικό γεγονός με τόσο σημαντικό σκοπό. Η στήριξη των σχολείων μας αποτελεί προτεραιότητα και μια τέτοια κίνηση μέσω των αγώνων Bίκος Street Relays βοηθάει ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση αυτή. Φυσικά είναι πολύ σημαντική και η παρουσία ως πρεσβευτή του αγώνα του Γιώργου Θεωδορίδη που αν και συνομίληκος μας σχεδόν, για εμάς υπήρξε πρότυπο σαν αθλητής και στην περιφέρεια είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας. Η βούληση μας είναι να βοηθάμε και θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και μακάρι να μεγαλώσει και άλλο».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης (Πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης) τόνισε: «Για την πόλη μας είναι ένα ξεχωριστό και μεγάλο γεγονός. Ένας αγώνας δρόμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κοζάνη που έχει επιλεγεί να είναι μία από τις 9 πόλεις του πανελλήνιου πρωταθλήματος σκυταλοδρομιων δρόμου. Το μήνυμα είναι πολύ σημανικό. Από τα σχολεία μας λείπει ο αθλητικός εξοπλισμός που θα δώσει την ώθηση στα παιδιά μας να γεμίσουν τα στάδια. Θέλουμε και άλλους Θεοδωρίδηδες και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η στήριξη μας στα Βίκος Street Relays αλλά και η αλλαγή του ελαστικού τάπητα στο στάδιο της πόλης μας. Ο αγώνας του Σαββάτου αποτελεί κομβικό σημείο για το δήμο μας και θα είμαστε όλοι παρόντες. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ που επενδύουμε στον αθλητισμό, αντιστοιχεί με ένα ευρώ που γλιτώνουμε στον τομέα της υγείας.»

Ο Γιάννης Κάρμαλης από τα (ΙΕΚ Βολταίρος) είπε: «Τα Βίκος Street Relays είναι ένα μεγάλο και πετυχημένο γεγονός. Μία τέτοια εκδήλωση δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο το ΙΕΚ Βολταίρος καθώς μέσα από το σκοπό τα μηνύματα που θέλει να περάσει αυτή η διοργάνωση, ταυτίζονται με τον πυρήνα της λειτουργίας του ΙΕΚ Βολταίρος. Θέλουμε να περάσουμε την κουλτούρα της κοινωνικής προσφοράς στους σπουδαστές μας και για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη διοργάνωση δε μας άφησε αδιάφορους. Θα συμμετάσχουμε στον αγώνα με ομάδα 80 δρομεων που θα αποτελείται από σπουδαστές μας αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό».

Τέλος ο κ. Καραίσκος από τη Renault Κατάκης επισήμανε: «Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει συμβάλει σημαντικά στη διαφήμιση της πόλης μας σε όλη την Ελλάδα μέσα από έναν αγώνα. Η Ρενό είναι ταυτισμένη με το δρομικό κίνημα και εμείς θα συμμετάσχουμε με μεγάλη ομάδα για να συμβάλουμε και τρέχοντας στην ενίσχυση των σχολείων της πόλης μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για τη στήριξη στην πόλη της Κοζάνης».