Η Μαρία Ντάνου μαζί μας στα Βίκος Street Relays

Η Μαρία Ντάνου μαζί μας στα Βίκος Street Relays

Η Ολυμπιακή αθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής, Μαρία Ντάνου, αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη την προετοιμασία της για την Κορέα και να είναι κοντά μας την Κυριακή 7 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη για να τρέξει στα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης.

Στόχος κάθε αθλητή, που αγαπά και έχει αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια για τη διάκριση του με τα χρώματα της χώρας του σε ένα άθλημα, είναι η νίκη. Όμως, όπως είχε πει και ο Πιέρ ντε Κουμπερντέν, «αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη».

Αυτό πρέπει να είναι και το μότο του αγώνα της Κυριακής για όλους τους συμμετέχοντες, όπως επισημαίνει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από τη Νάουσα.

Αθλήτρια της εθνικής ομάδας και του αθλητικού συλλόγου ΕΟΣ Νάουσας συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ το 2010 ευελπιστώντας και πάλι για ακόμη μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ στην Κορέα το 2018.

Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Οικονομικών επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα 23 της «άνοιξε τα φτερά της» και έφτασε μέχρι την Ελβετία, όπου τελείωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Διοίκηση των Σπορ και της Τεχνολογίας. Από τότε, εργάζεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας, που εδρεύει στην Λωζάννη της Ελβετίας. Η Μαρία εργάστηκε για τους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016 τον περασμένο Αύγουστο ως Μάνατζερ των κοινωνικών δικτύων του αθλήματος της Ξιφασκίας και έχει βοηθήσει στην διοργάνωση τριών παγκοσμίων πρωταθλημάτων του ίδιου αγωνίσματος.

Την περασμένη χειμερινή σεζόν τελείωσε 3η στη Γενική Κατάταξη των Βαλκανίων κάτι το οποίο συνέβη για πρώτη φόρα από αθλήτρια σκι αντοχής στην Ελλάδα.  Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λάχτι της Φιλανδίας όντας η πρώτη Ελληνίδα να τερματίζει στην πρώτη 10άδα (8η) του προκριματικού αγώνα για τα 10χλμ της κλασσικής τεχνικής.

Επιπλέον, είναι μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μαζί με τον Λευτέρης Πετρούνια, Βιργινία Κραβαριώτη, Χριστίνα Νικολοπούλου, Περικλής Ιακωβάκη, Πολυξένη Αργειτάκη, Παύλος Καγιαλή, Θανάσης Βασιλειάδη.

Η Μαρία Ντάνου είναι από τους λίγους αθλητές που έχει κάνει δυναμικό carrer transition μαζί με τα σπορ, συνδυάζοντας πρωταθλητισμό, σπουδές και επαγγελματική καριέρα.