Η «πρέσβειρα» της Καβάλας

Η «πρέσβειρα» της Καβάλας

Μια από τις κορυφαίες αθλήτριες που έχει η Καβάλα είναι η παραολυμπιονίκης Ανθή Καραγιάννη, με το Δημοτικό Στάδιο της πόλης να φέρει προς τιμήν της το όνομά της.

Οι μεγάλες επιτυχίες της, αλλά κυρίως ο χαρακτήρας της, αποτελούν στοιχεία για τα οποία έχει κερδίσει το σεβασμό των συμπολιτών της και την έχουν κάνει αναγνωρίσιμη στην πόλη της Μακεδονίας.

Λάτρης του στίβου, δεν μπορούσε να πει «όχι» σε μια διοργάνωση, όπως τα Βίκος Street Relays, που διεξάγονται κιόλας στη γενέτειρά της. Είναι πρέσβειρα των αγώνων και θέλει οι κάτοικοι της Καβάλας να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή.

Το μήνυμα που στέλνει είναι απλό και άκρως συμβολικό: «Αφού εγώ μπορώ, τότε μπορούν όλοι, αρκεί να υπάρχει η διάθεση. Είναι σημαντικό γιατί τρέχουμε και για καλό σκοπό», λέει η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια.

Τον τελευταίο καιρό επισκέφθηκε σχολεία της Καβάλας παρακινώντας τα παιδιά να πιάσουν την σκυτάλη και να συμμετάσχουν, όπως και εκείνη, στα Βίκος Street Relays Καβάλα 2017, την Κυριακή 23 Απριλίου. Τα παιδιά την αναγνωρίζουν και μάλιστα, πολλές φορές βοηθάει στη ψυχολογική στήριξή τους για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό στην Καβάλα.

Στην καριέρα της είχε πολλές επιτυχίες και ρεκόρ. Έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, τρία ασημένια (στην Αθήνα το 2004 στα 100μ., 400μ. και μήκος) και δύο χάλκινα (στο Πεκίνο το 2008 και το Λονδίνο το 2012 στο μήκος). Έχει αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 2006 (100μ., μήκος), το 2007 (μήκος). Μετείχε στις κατηγορίες Τ13, F13 ατόμων με περιορισμένη όραση.