Ιωάννινα: Η πόλη έχει φορέσει (ξανά) τα… αθλητικά της!

Ιωάννινα: Η πόλη έχει φορέσει (ξανά) τα… αθλητικά της!

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης των Ιωαννίνων βρίσκονταν ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Η περιφέρεια, ο Δήμος και η αθλητική ηγεσία, γνώριζαν να προβλήματα και με έναν από κοινού αγώνα, κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να αναμορφώσουν τους χώρους άθλησης της πόλης και να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες αθλητές.

Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, ωστόσο, σίγουρα οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί. Μέσα σε δύο χρόνια, από το Μάιο του 2015, οι τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ), στο οποίο ανήκουν το στάδιο Ανατολής ή Πανηπειρωτικό, η Λιμνοπούλα και οι Ζωσιμάδες αναμορφώθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν παρέχοντας τη δυνατότητα για σωματική και ψυχική υγεία σε κοινό, ερασιτέχνες αθλητές και σε μελλοντικούς πρωταθλητές.

Ακόμα μένει να γίνουν πολλά, όπως η αλλαγή του ταρτάν στο στίβο του Εθνικού Σταδίου, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι η συνεργασία όλων των πλευρών έχει βελτιώσει τις συνθήκες που προπονούνται οι αθλούμενοι.

Πάρκο πολιτισμού και άθλησης με 2,5 εκ. ευρώ

Από ένα σημείο που ρήμαζε από τη χρόνια εγκατάλειψη, σε ένα πρότυπο ανοιχτό πάρκο πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού φιλοδοξεί να μετατρέψει η δημοτική αρχή την έκταση των πρώην στρατιωτικών φυλακών στην παραλίμνια περιοχή.

Φιλοδοξία που έχει πλέον στέρεες βάσεις, καθώς μετά την παραχώρηση της έκτασης των 22 στρεμμάτων στο δήμο Ιωαννιτών τον περασμένο Δεκέμβριο, εξασφαλίστηκε και χρηματοδότηση 2.5 εκ.ευρώ.

Επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη ενός πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων για τη βέλτιστη αξιοποίηση και προστασία του χώρου. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου που αφορά το διαγωνισμό είναι 18 μήνες και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου είναι 29 μήνες.