Παρουσιάστηκαν τα “Μαρούσι Βίκος Relays”! Έρχεται ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με πολλαπλά μηνύματα

Παρουσιάστηκαν τα “Μαρούσι Βίκος Relays”! Έρχεται ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με πολλαπλά μηνύματα

Ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός με παράλληλες δράσεις περιμένει τον κόσμο που θα βρεθεί στο Μαρούσι, την Κυριακή 26 Απριλίου, για να συμμετάσχει στα “Μαρούσι Βίκος Relays”, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα (15/4) επίσημα στο δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον ελληνικό αθλητισμό.

O δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε: “Το φιλόξενο Μαρούσι στα αθλητικά δρώμενα με μεγάλη χαρά συνδιοργανώνει αυτήν την αθλητική δράση. Όπως είναι γνωστό έχει μια βαθιά Ολυμπιακή πίστη και ιδέα ο μαρουσιώτικος λαός και μη ξεχνάμε ότι είναι η πατρίδα του μεγάλου μαραθωνοδρόμου και Ολυμπιονίκη, του Σπύρου Λούη, ενός μύθου σε παγκόσμιο επίπεδο” και πρόσθεσε: “Το Μαρούσι σε αυτή τη προσπάθεια θέλει να βρίσκεται κοντά, να πρωταγωνιστήσει και στο ευ αγωνίζεσθαι και στο νέο τρόπο ζωής που προτείνουμε στους πολίτες μας, που σχετίζεται με το “σηκώνομαι από την καρέκλα, περπατώ, τρέχω, βοηθώ και μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι να διατηρώ και την καλή διάθεση και την υγεία. Συγχρόνως τα όποια έσοδα προκύψουν, θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους διοργανωτές και αυτούς που είχαν την σκέψη αυτή και για τη δυνατότητα να δώσουμε ποσά στο Σικιαρίδειο ίδρυμα, αλλά και στο Ταμείο Αλληλεγγύης του δήμου Αμαρουσίου. Θα έλεγα ότι αυτή η πανελλαδική συμμετοχή σκυταλοδρομίας δεν μας αφήνει ασυγκίνητους. Θα είμαστε όλοι εκεί στις 26 Απριλίου”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Τάσος Τζήκας τόνισε πως “δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τα Street Relays που διοργανώνει ο δήμος Αμαρουσίου. Είμαστε δίπλα σε τέτοιες πολυμορφικές πρωτοβουλίες που ταιριάζουν με το προφίλ της ΔΕΘ. Είμαστε χορηγοί από την αρχή της προσπάθειας και σε όλη τη σειρά των αγώνων. Η Διεθνής Έκθεση πάει καλά και ξαναγίνεται ένας μηχανισμός που βοηθάει την ελληνική επιχειρηματικότητα, για αυτό και θεωρούμε ότι ο συνδυασμός του αθλητισμού με την κοινωνική προσφορά είναι κάτι που μας αφορά και πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, αυτό που μας δίνει σαν Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”.

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Βίκου, Νατάσα Κρεντζ δήλωσε: “Είμαστε τα τελευταία δύο χρόνια ονομαστικός χορηγός στα Street Relays. Όλες οι αξίες που αναλύθηκαν, για το ομαδικό πνεύμα, τη σκυτάλη, για το ατομικό που γίνεται ομαδικό άθλημα, για την ανθρώπινη δύναμη που θεριεύει όταν είμαστε όλοι μαζί, όλα αυτά είναι και δικές μας αξίες και δική μας φιλοσοφία, γι’ αυτό και στηρίζουμε όλους τους αγώνες”.

Καλαράς: “Το μήνυμα της παρουσίας μου στέλνεται κυρίως στους μη ανάπηρους”

Ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς επεσήμανε: “Προσπαθώ να τρέξω σε όλες τις πόλεις που γίνονται τα Street Relays. Βλέποντας άτομα σαν και μένα να τρέχουμε δεν στέλνεται μόνο ένα μήνυμα σε άλλα άτομα με αναπηρία, τα οποία προσπαθούμε να παρακινήσουμε να κάνουν το ίδιο. Πιο πολύ το μήνυμα πάει στους μη ανάπηρους τελικά, που συνειδητοποιούν ότι υπάρχουμε κι εμείς, ότι πρέπει να κάνουμε ράμπες, πρόσβαση, προσβάσιμα κτίρια. Αναπηρία υπάρχει όταν δεν έχεις πρόσβαση. Σημαντικό είναι που θα τρέξουμε στην πόλη. Εγώ έχω πάει σχολείο στο Μαρούσι, δεν θα μπορούσα να λείπω”.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε πως “ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών θέλει και προσπαθεί να ανταποδώσει στην ελληνική κοινωνία όλα αυτά που έχουμε λάβει σαν Ολυμπιονίκες. Έχουμε φτιάξει από πέρσι την running team, πέρα από τις άλλες δράσεις μας, και συμμετέχουμε σε όλα τα δρομικά δρώμενα που γίνονται στη χώρα μας. Τα Βίκος Relays έχουν κάτι το διαφορετικό και για αυτό έχουμε ξεκινήσει να είμαστε δίπλα στην προσπάθεια και θέλουμε να τα στηρίξουμε. Είναι ο συμβολισμός της σκυταλοδρομίας. Δεν εμπνέει απλά τον κόσμο να αθλείται, αλλά τον εμπνέει στην ομαδικότητα, τη συνεργασία, τον εθελοντισμό. Θέλω να καλέσω όλους τους κατοίκους του Αμαρουσίου και της Αθήνας να συμμετέχουν στους αγώνες, να έρθουν οι οικογένειες… Μη ξεχνάμε ότι είναι και για καλό σκοπό.

Η Ολυμπιονίκης Νέων στην κωπηλασία, Αθηνά Αγγελοπούλου υπογράμμισε: “Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση γιατί έχει ομαδικό πνεύμα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα πηγαίνουν σε ιδρύματα. Είμαι βέβαιη ότι θα πάει πολύ καλά, εγώ θα τρέξω με χαρά για δεύτερη χρονιά”.

Ο Βάιος Γιώρας είναι ομοσπονδιακός τεχνικός στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο, είναι υπάλληλος στο δήμο Αμαρουσίου και από τους πρώτους που προσπάθησαν να αφήσουν στην άκρη το κινητικό πρόβλημα και να στραφούν στον αθλητισμό. “Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας… Αν για έναν αρτιμελή ο αθλητισμός παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή του, για μας παίζει 10 φορές πιο σημαντικό. Αυτού του είδους οι αγώνες είναι καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι υπάρχει ενιαίος αθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι παιδεία, και στην παιδεία εμπεριέχεται για μας η προσβασιμότητα”.

Ο διευθυντής των αγώνων Λευθέρης Πλακίδας αναφέρθηκε στο κεντρικό σύνθημα των Relays που είναι “Μόνος τρέχεις πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να πάμε πιο μακριά” και στις παράλληλες δράσεις που θα είναι σε δύο επίπεδα. Η μία είναι το “Τρέξε στα Relays, αλλά οδήγησε με ασφάλεια στην άσφαλτο” που συνδέεται με το σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ και την οδική ασφάλεια. Και η δεύτερη πρόταση είναι για όσους έρθουν την Κυριακή στον αγώνα να φέρουν από ένα φρούτο που θα το προσφέρουν στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ που θα τα δώσει όσα μαζευτούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη”.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με τις σκυταλοδρομίες 4x50μ. για παιδιά νηπιαγωγείου και ακολουθούν τα 4x100μ. για παιδιά μέχρι και την Δ’ δημοτικού, τα 4x200μ. για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού, τα 4x1.000μ. για μαθητές γυμνασίου – λυκείου και μετά στις 12.00 θα ξεκινήσουν οι αγώνες για τους μεγάλους, τα 4x2.000μ. και τα 2x4.000μ.. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές συνεχίζονται κανονικά μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης vikos.relays.gr.