Παρουσιάστηκαν τα Street Relays του Πειραιά! Μώραλης: “Να δείξουμε έμπρακτα ότι μας αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες»

Παρουσιάστηκαν τα Street Relays του Πειραιά! Μώραλης: “Να δείξουμε έμπρακτα ότι μας αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες»

Τα Βίκος Street Relays έρχονται ξανά στον Πειραιά. Οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου, η διοργάνωση που είναι η πιο διασκεδαστική και εύκολη (η στροφή που κάνουν οι δρομείς είναι μόλις 2.500 μέτρα) θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου στο Πασαλιμάνι.

Ένας αγώνας τρεξίματος καθαρά φιλανθρωπικός, αφού οι συμμετέχοντες τρέχουν και ενισχύουν με την παρουσία τους το ίδρυμα για την προστασία ανηλίκων Πειραιά “Ο Καλός Ποιμήν”.

Με το συμβολισμό της συνεργασίας που έχει η σκυτάλη έρχονται να γίνουν μία μεγάλη ομάδα σύλλογοι απο διαφορετικά αθλήματα, ακαδημίες παιδιών, κοινωνικές ομάδες και πλήθος κόσμου απο όλη την Αττική.

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του αγώνα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ο Διευθυντής αγώνων Street Relays κ. Λευθέρης Πλακίδας, η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας» κα Αγγελική Κουζούμη, η Πρόεδρος των Εφετών Πειραιά επί τιμή κα Παρέσσα Τσαντεκίδου καθώς και καταξιωμένοι αθλητές του Ολυμπιακού και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, καθώς και οι αθλητές Ζαφείρης Ταταράκης, Κέλυ Αραούζου, Διονύσης Αγγελόπουλος, Όλγα Χατζηνικολάου και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Μώραλης: “Να δείξουμε έμπρακτα ότι μας αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες”

Στην παρουσίαση του αγώνα ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης εξήγησε πως “έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το 2ο Street Relays, που είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σκυταλοδρομία. Παρεμπιπτόντως είναι και το μόνο δρομικό που έλαβα μέρος γιατί είναι μικρές οι αποστάσεις και μπόρεσα να το καταφέρω. Πέρυσι πήγε αρκετά καλά, ήταν μια συνδιοργάνωση του «Ερμή 1877», του Ο.Π.Α.Ν., άλλων σωματείων και με τη βοήθεια και του Ολυμπιακού. Πάντα, ό,τι κάνουμε στην πόλη, θέλουμε να υπάρχει και μια κοινωνική διάσταση και να βοηθάμε μέσα από την όποια διοργάνωση ή εκδήλωση δομές του Πειραιά. Φέτος, επιλέξαμε μέρος των εσόδων να δοθούν στο Ίδρυμα «Καλός Ποιμένας». Όλες οι κοινωνικές δομές του Πειραιά, είτε αφορούν παιδιά, είτε όχι έχουν ανάγκες τις οποίες η κεντρική διοίκηση και ο Δήμος Πειραιά, αδυνατούμε να καλύψουμε πλήρως. Κάθε τέτοια βοήθεια λοιπόν, είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να συμμετέχει, τους Πειραιώτες και όχι μόνο. Να δείξουμε έμπρακτα ότι μας αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες. Να μην το δείχνουμε μόνο χειροκροτώντας, αλλά να το δείχνουμε με τη συμμετοχή μας. Και φέτος με τον Πρόεδρο κ. Ελληνιάδη έχουμε βάλει ένα πλάνο ώστε να υπάρχουν αντίστοιχες μαθητικές διοργανώσεις”.

Ελληνιάδης: “Κίνητρό μας είναι η ανταπόκριση του κόσμου”

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Σταύρος Ελληνιάδης επεσήμανε: “Με τo 2o Street Relays εγκαινιάζουμε τη δεύτερη χρονιά από πλευράς αθλητικών εκδηλώσεων στον Ο.Π.Α.Ν.. Αναλάβαμε πέρυσι τέτοια εποχή και φιλοδοξούμε φέτος να είμαστε καλύτεροι και να διοργανώσουμε περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις από ότι την πρώτη χρονιά. Κίνητρό μας για τη συνδιοργάνωση όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Βλέπουμε τους δημότες μας να θέλουν να συμμετέχουν, να θέλουν να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάζουν. Το μυστικό της επιτυχίας όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων είναι οι συνεργασίες, οι συνέργειες με αθλητικά σωματεία της πόλης, όπως με τον Ολυμπιακό, αλλά και με σωματεία εκτός πόλης, όπως είναι ο Ερμής 1877 από τη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης με πολλούς οργανισμούς, αθλητικούς και μη, όπως έγινε στο “3οn3” με τον ΟΛΠ”.

Γέμελος: “Ο Πειραιάς δίνει ξανά σκυτάλη στον αθλητισμό”

O Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Ο Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τα Street Relays. Ουσιαστικά ο Πειραιάς δίνει τη σκυτάλη ξανά στον αθλητισμό, συνεχίζει να κάνει αθλητικές υπαίθριες εκδηλώσεις. Το ξεχωριστό με τα δρώμενα αυτά είναι ότι συνδυάζουν την άθληση και τη διασκέδαση ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως τα έσοδα θα πάνε σε ένα κοινωφελή σκοπό, στον Καλό Ποιμένα”.

Πλακίδας: “Η σκυτάλη έχει το συμβολισμό της αλληλεγγύης”

Ο Διευθυντής των Street Relays, Λευθέρης Πλακίδας υποστήριξε: “Έχουμε το σύνθημα ότι μόνος μπορείς να πας πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά. Η σκυτάλη έχει τον συμβολισμό της αλληλεγγύης, του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας που έτσι και αλλιώς το έχει ο αθλητισμός. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που προσπαθούμε να περάσουμε και στα παιδιά με τα Kids Relays, αλλά και στους μεγαλύτερους. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά και η παρουσία όλων των εθελοντών, γιατί κάθε διοργάνωση χωρίς εθελοντές δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα και φυσικά όλοι όσοι βρίσκονται εδώ, από τον Δήμαρχο που πίστεψε στη διοργάνωση των Street Relays από την αρχή, τους συνεργάτες, τον κ. Ελληνιάδη, τον κ. Γέμελο, τον Ολυμπιακό και τα πολυπληθή τμήματά του. Θα έρθουν επίσης πολλοί σύλλογοι από τον Πειραιά και από τον Σύλλογο στίβου «Σπύρος Λούης», ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά με τα μέλη του, σύλλογοι από κοντινές περιοχές. Ο ονομαστικός χορηγός των αγώνων είναι ο Βίκος, πολύ σημαντική η βοήθεια του μεγάλου χορηγού Wind αλλά και της Kinder Sport, της ΔΕΘ HELEXPO και των καναλιών Novasports”.