Τα Street Relays επιστρέφουν στον Βόλο και στηρίζουν το Σωματείο ΑμεΑ “Ιππόκαμπος”

Τα Street Relays επιστρέφουν στον Βόλο και στηρίζουν το Σωματείο ΑμεΑ “Ιππόκαμπος”

Η μοναδική σειρά αγώνων δρόμου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Ελλάδα προετοιμάζεται για τον Πειραιά, αλλά όχι μόνο. Ακολουθεί ο Βόλος που θα πάρει σκυτάλη από το μεγάλο λιμάνι και θα φιλοξενήσει τα Βίκος Street Relays την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στην πανέμορφη παραλία του!

Οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου του Βόλου παρουσιάστηκαν σήμερα και εκεί ανακοινώθηκε επίσημα πως από τα έσοδα του αγώνα θα ενισχυθεί οικονομικά το Σωματείο ατόμων με κινητικά προβλήματα “Ιππόκαμπος”.

Ο Δήμος Βόλου, συνδιοργανωτής των Street Relays στηρίζει με θέρμη και φέτος την προσπάθεια. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού Αθλητισμού Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ) του Δήμου Βόλου, Γιώργος Βλιώρας υπογράμμισε: “Πέρσι μόλις είχαμε αναλάβει ως δημοτική αρχή, ασπαστήκαμε και υιοθετήσαμε την ιδέα και την κάναμε πράξη με έναν πολύ όμορφο αγώνα. Φέτος θέλουμε να υπάρχει ακόμα μαζικότερη συμμετοχή του κόσμου, για να γίνει ακόμα καλύτερη και η διοργάνωση. Καλούμε όλους τους Βολιώτες να δηλώσουν συμμετοχή, να έρθουν στην παραλία και να τρέξουν στα Street Relays, για να συνδράμουν και αυτοί στον σκοπό του αγώνα, τη στήριξη του Ιππόκαμπου”.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ιππόκαμπου, Πέτρος Μπέλλος επεσήμανε: “Ευχαριστούμε πολύ τη διοργάνωση για την επιλογή του Σωματείου μας. Ο Ιππόκαμπος θα είναι εκεί για να συμμετέχει με τα μέλη του όπως έκανε και πέρσι στηρίζοντας το Ορφανοτροφείο Βόλου. Καλώ όλους τους Βολιώτες να πάρουν σκυτάλη και να έρθουν να απολαύσουν τον αγώνα. Είναι σημαντικό να βοηθηθεί ένα βολιώτικο σωματείο ατόμων με κινητικά προβλήματα από τους ίδιους τους Βολιώτες. Είναι πολύ καλή η ιδέα της σκυτάλης, βοηθάει τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα και η δική μας συμμετοχή έχει και κοινωνικές προεκτάσεις σε σχέση με την ενσωμάτωσή μας στην κοινωνία γενικότερα”.

Ο υπεύθυνος των εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλης Ηλιόπουλος υποστήριξε: “Βοηθήσαμε εθελοντικά με πολλούς τρόπους στα πρώτα Street Relays που έγιναν πέρσι. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Θα είμαστε κοντά σε αυτή την ιδέα, σε αυτή τη διοργάνωση. Μας αρέσουν οι σκυταλοδρομίες και πάντα στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες”.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Νίκος Σκιαθίτης, πρεσβευτής των Street Relays στο Βόλο ήταν απών από τη χθεσινή παρουσίαση λόγω υποχρεώσεών του, όμως έστειλε το δικό του μήνυμα: “Όλοι όσοι έχουν σχέση με τον αθλητισμό θα είναι στα Street Relays και όλοι μαζί θα πάρουμε τη σκυτάλη για να τρέξουμε για τον Ιππόκαμπο”.

Ο Διευθυντής των Street Relays, Λευθέρης Πλακίδας δήλωσε για τον αγώνα: “Γίνεται στο ομορφότερο σημείο του Βόλου, την παραλία του. Θα γίνουν δύο αγωνίσματα, 4×2.000μ. και 2×4.000μ., η συμμετοχή είναι 3 ευρώ ανά άτομο για τις τετράδες και 5 ευρώ ανά άτομα για τις δυάδες. Φυσικά θα γίνουν και τα Kids Relays. Είναι αγώνας για όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και επιπέδου άθλησης, για όρθιους και καθιστούς. Ένας αγώνας για να δείξουμε σε όλους ότι μόνος μπορεί να πάει κάποιος πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί θα φτάσουμε πιο μακριά…”.