Το αθλητικό τριήμερο στα Ιωάννινα ξεκίνησε με επισημότητα!

Το αθλητικό τριήμερο στα Ιωάννινα ξεκίνησε με επισημότητα!

Το απόλυτα αθλητικό τριήμερο στα Ιωάννινα ξεκίνησε! Η αρχή μιας ωραίας διαδρομής που στόχο έχει να αναδείξει το αθλητικό πνεύμα μέσα από το δρομικό κίνημα με δύο αγώνες, το Ioannina Street Relays αύριο (20/9) και τον 8ο Γύρο Λίμνης μεθαύριο (21/9), έγινε! Μέσα από αυτό το τριήμερο η πόλη των Ιωαννιτών στοχεύει να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ο απόλυτος τουριστικός αθλητικός προορισμός στην Ελλάδα.

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία, παρουσία πλήθος κόσμου ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας κήρυξε με κάθε επισημότητα την έναρξη των αγώνων, ενός τριημέρου που δίνει σκυτάλη στον αθλητισμό, το περιβάλλον, τη γαστρονομία, την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων και συνεργασιών. “Είναι η αρχή μιας όμορφης διαδρομής που στόχο έχει να αναγάγει τα Ιωάννινα σε έναν εξαιρετικό τουριστικό και αθλητικό προορισμό. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και με τους δύο αγώνες γίνεται το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη του αθλητικού τριημέρου υπήρξαν ομιλίες από τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου “Ποσειδών” που διοργανώνει το Lake Run, τον Διευθυντή των Βίκος Street Relays, Λευθέρη Πλακίδα. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στον εξαιρετικό συνδυασμό του τοπίου γύρω από τη Λίμνη και την σημασία του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος.

Μίλησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας που υπήρξε και αθλητής στίβου, δρομέας των 1.500μ., η Ελένη Καλαμπόκα εκπροσώπωντας την Περιφέρεια Ηπείρου, ο Πέτρος Τσουμάνης που αναφέρθηκε στο περιβάλλον και την σημασία της λίμνης Παμβώτιδας ως Πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης της Λίμνης, όπως και η Σύμη Πασσαλίδου με αναφορά για το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τις καθαρές ακτές της Λίμνης.

Ο Δημήτρης Γεωργίου αναφέρθηκε στη σημασία των Σκυταλοδρομιών Δρόμου ως δρομέας και μέλος της ομάδας των Βίκος Street Relays, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ομιλία του Μιχάλη Ραγκούση, προέδρου του Ηροδικού, Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, ο οποίος τόνισε την σημασία συμμετοχής σε τέτοιους αγώνες ατόμων με κινητικά προβλήματα. Παρών στην τελετή έναρξης ήταν και ο Παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς, ο οποίος θα συμμετάσχει αύριο με την ομάδα του με τη χρήση χειρήλατων.

Τα υπόλοιπα… στον δρόμο! Το αθλητικό τριήμερο βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, η σκυτάλη δίνεται αύριο στους αγώνες!