Το κοινό όραμα με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Το κοινό όραμα με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Μία μέρα μετά τον μεγάλο και κομβικό αγώνα των Βίκος Street Relays που θα γίνει στις 10 Ιουνίου στα Ιωάννινα, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) της ΕΛΕΠΑΠ στην πόλη.

Μια δράση που φέτος η διοργάνωση των Street Relays στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, προσφέροντας μεγάλο μέρος των εσόδων του αγώνα για να στηρίξει το όραμα του συλλόγου που ήταν η δημιουργία της μονάδας που αποτελεί πρότυπο μοντέλο διαβίωσης και προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι ένας οικισμός, ο πρώτος μεγάλος οικισμός στην Ελλάδα όπου θα ζουν συνολικά έως 35 άτομα με αναπηρία, ο καθένας σε δικό του δωμάτιο με την στήριξη 25 ατόμων ως εξειδικευμένο προσωπικό. Το Έργο αυτό είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και το πιο μεγάλο σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Η φιλοσοφία της ολιστικής παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ στην αναπηρία και η ανάγκη υποστήριξης στα « Ενήλικα Βήματα Ζωής των παιδιών της που μεγάλωσαν» οδήγησαν στο όραμα για το σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη λειτουργία εναλλακτικών μορφών δομών υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Το Παράρτημα ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων (μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ) ιδρύθηκε και λειτουργεί στα Ιωάννινα από το 1981.

Είναι Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό (Ν.Π.Ι.Δ.) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διοικείται από 11μελές άμισθο Δ.Σ, είμαστε όλοι εθελοντές. Απασχολεί 26 άτομα έμμισθο προσωπικό.

Είναι Κέντρο ανοικτής περίθαλψης που στόχο έχει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για θεραπεία, εκπαίδευση, αποκατάσταση και ένταξη στην κοινωνία παιδιών από βρεφική ηλικία μέχρι 16 ετών με εγκεφαλική παράλυση, ψυχοκινητική καθυστέρηση, σύνδρομα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές κ.α.

Τα Βίκος Street Relays αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και τον μεγάλο της στόχο, μιας και μέλημα των αγώνων είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο και ειδικά σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και τις οικογένειές τους.

Στόχος των αγώνων είναι η συνέχιση αυτής της μεγάλης σκυταλοδρομίας αγάπης και προσφοράς και τους επόμενους μήνες, κάτι που αποτελεί μονόδρομο για τα Βίκος Street Relays, που θέλει να καταδείξει τις μεγάλες πτυχές ευαισθητοποίησης του δρομικού κινήματος και των αθλητικών συλλόγων σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Πώς μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια

Εκτός φυσικά από την συμμετοχή σας στα Βίκος Street Relays στις 10 Ιουνίου στα Ιωάννινα, υπάρχουν και μια σειρά από άλλους τρόπους για να στηρίξετε τις δράσεις της ΕΛΕΠΑΠ.

• Χρηματική δωρεά μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 359/626649-55.
• Χρηματική δωρεά μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή και αποστολή στη διεύθυνση : Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, Τ.Θ. 351, Τ.Κ. 45500.
• Χρηματική δωρεά με απευθείας επίσκεψη του δωρητή στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ.
Σημείωση: Για τις δωρεές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είναι απαραίτητη η ενημέρωση μας στο τηλέφωνο 26510-83173 ή με φαξ στο 26510-39344 ή με αποστολή email: [email protected] προκειμένου να αποσταλεί η σχετική απόδειξη και ευχαριστήρια επιστολή.