Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μέσω του TEDx  παίρνει σκυτάλη και τρέχει στα Relays της Θεσσαλονίκης!

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μέσω του TEDx παίρνει σκυτάλη και τρέχει στα Relays της Θεσσαλονίκης!

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παίρνει σκυτάλη και τρέχει στα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης μέσω του ανεξάρτητου οργανωμένου φορέα του, το TEDxUniversityofMacedonia!

Με την δημιουργία δεκάδων τετράδων και δυάδων αλλά και την προσφορά εθελοντών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μέσω του TEDx όχι απλά συμμετέχει αλλά στηρίζει την πρωτότυπη ιδέα της σκυταλοδρομίας δρόμου, μέσα στον αστικό ιστό πόλεων σε όλη την Ελλάδα.

Τα Relays επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με μια υπέροχη διαδρομή στην ανακατασκευασμένη Νέα Παραλία της πόλης και το TEDx θα είναι εκεί! “Είναι πραγματικά πολύ όμορφη η ιδέα, την στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή που μάθαμε γι’ αυτήν, γιατί μας άρεσε πολύ. Είναι ουσιαστικά μια νέα ιδέα, είναι κάτι το οποίο εμείς πρεσβεύουμε σαν ανεξάρτητος οργανωμένος φορέας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το κεντρικό σύνθημα των Relays τα λέει όλα. Μόνος του κανείς μπορεί να πάει πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί πηγαίνουμε πιο μακριά και αυτό είναι ο σκοπός όχι μόνο στον αθλητισμό ή σε έναν αγώνα, αλλά στη ζωή μας γενικότερα. Ο κόσμος μπορεί να γνωριστεί μέσα από τα Relays, μπορεί να μάθει να αξιολογεί και να διαχειρίζεται καταστάσεις. Νιώθω ότι είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία αυτός ο αγώνας, δεν αφορά μόνο αυτούς που θέλουν απλώς να αθληθούν, ούτε αυτούς που απλά θέλουν να στηρίξουν φιλανθρωπικά κάποια ιδρύματα. Είναι πολλά περισσότερα”, επεσήμανε το στέλεχος του TEDxUniversityofMacedonia, Σοφία Μουρατίδου, προσθέτοντας πως ο φορέας θα έχει πολύ έντονη παρουσία και στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το TEDxUniversityofMacedonia

To TEDxUniversityofMacedonia είναι ένας ανεξάρτητος οργανωμένος φορέας στο Πανεπιστημίο Μακεδονίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία, όπου στοχαστές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιδέες μέσα από τις οποίες παθιάστηκαν.

Σκοπός του είναι να συγκεντρών, ιδεαλιστές της ανθρωπότητας, οραματιστές του μέλλοντος και εκπαιδευτικούς με προοδευτική σκέψη, όπου θα είναι έτοιμοι να εμπνεύσουν και να δώσουν τα σκήπτρα της δύναμης στους νέους για να ηγηθούν τούτο τον κόσμο, τολμώντας να κάνουν τις ιδέες τους πράξη.

Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που αφιερώνεται σε ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν. Ξεκίνησε ως ένα τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια πριν από 25 χρόνια, έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τον κόσμο που αλλάζει ιδέες με πολλαπλές πρωτοβουλίες.

Το ετήσιο συνέδριο TED προσκαλεί κορυφαίους στοχαστές και οραματιστές του κόσμου να μιλήσουν για 18 λεπτά κατάγράφοντας τις ομιλίες τους με σκοπό τη δωρεάν διάθεσή τους στο TED.com. Στους TED ομιλητές περιλαμβάνονται οι Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende και ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown.

Το ετήσιο συνέδριο TED λαμβάνει χώρα στο Long Beach της Καλιφόρνια, με ταυτόχρονη μετάδοση στο Palm Springs. Επιπρόσθετα, TEDGlobal πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο. Πρωτοβουλίες της TED αποτελούν το TED.com, όπου νέα TEDTalks αναρτώνται καθημερινά, και το Ανοικτό Πρόγραμμα Μετάφρασης, το οποίο παρέχει υπότιτλους και διαδραστικές μεταγραφές καθώς και τη δυνατότητα να γίνουν μεταφράσεις των TEDTalks από εθελοντές σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα TEDx έχει σχεδιαστεί για να δώσει στις κοινότητες, τις οργανώσεις και τα άτομα την ευκαιρία για να προωθήσουν μεσω του διαλόγου, TED εμπειρίες σε τοπικό επίπεδο. Οι TEDx εκδηλώσεις είναι πλήρως συντονισμένες και προγραμματίζονται ανεξάρτητα, με βάση την κοινότητα. Από το Νοέμβριο του 2011, πάνω από 2.000 TEDx γεγονότα έλαβαν χώρα σε όλο τον κόσμο.

tedxuniversitymacedonia