Τσακίρη: «Σήκω από τον καναπέ και έλα να τρέξεις»

Τσακίρη: «Σήκω από τον καναπέ και έλα να τρέξεις»

Στο Σότσι το 2014 ένα κορίτσι παραλίγο να λιώσει τους χιόνια με το χαμόγελό του κρατώντας την Ελληνική σημαία, βηματίζοντας στο στάδιο κατά την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων. Το ίδιο αυτό χαμόγελο που δεν έχει χάσει τη λάμψη του, είδαν στην Καβάλα οι συμμετέχοντες και θεατές του Βίκος Street Relays.

Η Παναγιώτα Τσακίρη, περί ου ο λόγος, βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην Καβάλα μαζί με την αδερφή της, την όμορφη Μαρία, αλλά και τους Σεραφείμ Σαβάογλου και Γιώργο Αλαπάνη δημιούργησε μια δυνατή ομάδα την “Tsakiris ski team” και έτρεξαν για να προσφέρουν στον σύλλογο “ΠΝΟΗ”.

Η πρωταθλήτρια μας στο σκι δρόμου Αντοχής, με συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (2006, 2010, 2014) μίλησε για τη σημασία των αγώνων Βίκος Street Relays: “Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση, σε μια υπέροχη πόλη και διαδρομή. Όλα ήταν όμορφα και εμείς δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι ωραίο να συνεργάζεσαι και είναι κάτι που μαθαίνεις στον αθλητισμό γενικά, ακόμα και όταν κάνεις ατομικό άθλημα”, ήταν τα πρώτα λόγια της Δραμινής πρωταθλήτριας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μήνυμα των αγώνων: “Είναι εξαιρετικά σημαντικό να απευθύνεσαι σε κόσμο που έχει μεγάλη σχέση με τον αθλητισμό. Πρέπει ο απλός κόσμος να καταλάβει ότι το να σηκωθεί από τον καναπέ του είναι υγεία. Δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής για να συμμετάσχεις. Αρκεί να έχεις διάθεση και κέφι”.

Όσο για την προσφορά στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη είπε: “Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό και έχει μεγάλη αξία. Ο σύλλογος ΠΝΟΗ για παράδειγμα στην Καβάλα, προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες σε παιδιά και σε όλη την οικογένεια και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Το γεγονός ότι τα έσοδα της διοργάνωσης του Βίκου Steert Relays της Καβάλας πηγαίνουν εκεί, ήταν ένα ακόμα κίνητρο για μένα και θα έπρεπε να είναι για όλους τους συμμετέχοντες σε όλες τις πόλεις”.