Όλα έτοιμα για τα Street Relays της Θεσσαλονίκης! Ραντεβού το απόγευμα (18:00) στη Νέα Παραλία για μια γιορτή του αθλητισμού!

Όλα έτοιμα για τα Street Relays της Θεσσαλονίκης! Ραντεβού το απόγευμα (18:00) στη Νέα Παραλία για μια γιορτή του αθλητισμού!

Αγώνας δρόμου για ιερό σκοπό στο πιο όμορφο σημείο της Θεσσαλονίκης. Αυτό προσφέρει σήμερα ο Αθλητικός Σύλλογος “Ερμής 1877” σε συνεργασία με τη ΔΕΘ Helexpo και τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης με τα Βίκος Street Relays στην ανακατασκευασμένη Νέα Παραλία της πόλης!

Το μεγάλο αθλητικό πάρτι που περιμένει τους συμμετέχοντες και όλους όσοι βρεθούν εκεί θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Μακεδονία Παλλάς και η διαδρομή θα καλύψει απόσταση προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο και τις φημισμένες πια Ομπρέλες.

Ιερός σκοπός διότι σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε δύο κοινωφελή ιδρύματα: Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και το Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”. Η συμμετοχή όλων δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπική ψυχαγωγία ή άθληση, αλλά με την κοινωνική προσφορά σε δύο ιδρύματα που πασχίζουν καθημερινά για τον συνάνθρωπο και μάλιστα για μικρά παιδιά.

Στη Νέα Παραλία θα βρεθούν σήμερα για να συνδράμουν στον ιερό σκοπό και να δώσουν το παράδειγμα προς μίμηση Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μέσω του ανεξάρτητου φορέα TEDxUniversityofMacedonia, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος “Περπατώ” με ξεκάθαρο μήνυμα πως και άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να συμμετέχουν μαζικά σε αγώνες δρόμου, εκπρόσωποι και αθλητές από άλλους συλλόγους όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Παρέα με το ηλιοβασίλεμα, χιλιάδες κόσμου, μεταξύ αυτών και πολλά μικρά παιδιά, που θα τρέξουν στα Kids Relays, θα βρεθούν στη Νέα Παραλία για να συνδυάσουν άθληση, κοινωνική προσφορά και να αναδείξουν τη συνεργασία, τη φιλία, την αλληλεγγύη ως υπέρτατα αγαθά.

Σε ότι αφορά το διαδικαστικό μέρος των Street Relays, οι συμμετέχοντες θα μπορούν από τις 11 το πρωί να περνούν από τη Γραμματεία της διοργάνωσης, μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς στη Νέα Παραλία, για να προμηθευτούν τον εξοπλισμό τους. Εγγραφές θα γίνονται μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, θα ήταν σώφρων οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης τουλάχιστον μισή ώρα πριν ξεκινήσει το αγώνισμά τους.

Το πρόγραμμα των Street Relays

18:00-19:00 Street Relays 4×2500μ. (12 ετών και άνω) – 12 ευρώ

19:15-19:25 Kids Relays 4×50μ. (4-5 ετών) – δωρεάν

19:25-19:35 Kids Relays 4×100μ. (6-7, 8-9 ετών) – δωρεάν

19:35-19:45 Kids Relays 4×200μ. (10-11, 12-13 ετών) – δωρεάν

19:45-20:45 Street Relays 2×5000μ. (16 ετών και άνω) – 10 ευρώ

20:45-21:00 Απονομές νικητών (ανδρών, γυναικών, μικτών)