Ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν 2016 – B᾽ Μέρος

Ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν 2016 – B᾽ Μέρος

10 Απριλίου – Στάση 2η, Γλυφάδα

 

Η Αττική  έμελε να αποτελέσει τη δεύτερη στάση των Βίκος Street Relays 2016. Η Γλυφάδα, ο δημοφιλής προορισμός των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των σκυταλοδρομιών, ως εκ τούτου η λαχτάρα και η προσμονή των δημοτών ήταν διάχυτες. Χιλιάδες δρομείς με μπροστάρηδες τα μέλη του σύλλογο πατινιών «Ώθηση» οι οποίοι εντυπωσίασαν με την ταχύτητα και την δεξιότητά τους, διάνυσαν τα χιλιόμετρα της υπέροχης παραλιακής διαδρομή.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, το καμάρι του ελληνικού αθλητισμού και μεγάλη ελπίδα μας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πλήρωμα της τετροκώπου, που απαρτίζουν οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος, αλλά και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 στις καταδύσεις, Θωμάς Μπίμης.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα της Γλυφάδας η μεγάλη νίκη στον αγώνα 4Χ2500μ. μιας γυναικείας ομάδας, που… έβαλε τα γυαλιά στις πολυάριθμες ανδρικές τετράδες που πήραν εκκίνηση. Στους πιο μυημένους στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής πάντως, το αποτέλεσμα δεν έγινε δεκτό με τόσο μεγάλη έκπληξη, αφού οι νικήτριες αποτελούν μέλη του πανίσχυρου, τοπικού ΓΣ Γλυφάδας, ενός από τα ισχυρότερα κλαμπ κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα.

 

 

24 Απριλίου – Στάση 3η, Καβάλα

 

Με τις ευωδιές της Άνοιξης να έχουν απλωθεί για τα καλά από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, τα Βίκος Street Relays ταξίδεψαν στο πιο όμορφο λιμάνι της βόρειας Ελλάδας, την Καβάλα. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, προερχόμενων από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, του γίγαντα του άλματος εις ύψος Κώστα Μπανιώτη από την Κομοτηνή, του Δραμινού αστέρα των εμποδίων Κώστα Δουβαλίδη και φυσικά της πρέσβειρας των αγώνων και κατόχου επτά Παραολυμπιακών μεταλλίων, Καβαλιώτισσας Ανθής Καραγιάννη, ήταν συγκλονιστική!

 

Μικροί και μεγάλοι ερασιτέχνες δρομείς, αθλητές τοπικών συλλόγων, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των επαγγελματικών φορέων της πόλης άδραξαν την ευκαιρία και «κατάπιαν» τα χιλιόμετρα του υπαίθριου στίβου με φόντο τη σκιά της πανέμορφης παλιάς πόλης. Η Παραολυμπιονίκης και ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλασικού αθλητισμού Αλεξάνδρα Δήμογλου τίμησε με τη συμμετοχή της τα Βίκος Street Relays, ενώ, ως συνήθως, την παράσταση έκλεψαν οι λιλιπούτειοι δρομείς των Kids Relays, με τις φωνές και  το πάθος τους.