Ένα αθλητικό «μελίσσι» στην Κοζάνη!

Ένα αθλητικό «μελίσσι» στην Κοζάνη!

Μετράει μόλις 14 χρόνια «ζωής» και έχει καταφέρει να φθάσει μέχρι την 56η θέση της αξιολόγησης των σωματείων του ΣΕΓΑΣ και να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά μεταξύ των θέσεων 60-70. Φυσικά για να συμβεί αυτό χρειάζεται δουλειά και μεράκι από κάποιους ανθρώπους, που βρέθηκαν και δημιούργησαν τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού Κοζάνης.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1993 και πρόεδρός του παραμένει μέχρι σήμερα ο Νίκος Κιβρακίδης. Τα τελευταία χρόνια μια δυνατή ομάδα προπονητών εργάζεται και έχουν έρθει τα αποτελέσματα, με επιτυχίες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Επιπρόσθετα και οι γονείς στηρίζουν την προσπάθεια, αφού στέλνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον στίβο και ο αριθμός τώρα έχει φθάσει στα περίπου 220 παιδιά.

Υπεύθυνοι είναι ο Γιώργος Θεοδωρίδης, που έχει αναλάβει το κομμάτι των σπριντ, των εμποδίων και τα άλματα, η σύζυγός του Παναγιώτα Κατσούμπα τις ακαδημίες, ο Γιάννης Κουνάβας τις αποστάσεις και ο Παναγιώτης Παπαστέργιος τις ρίψεις και τα σύνθετα.

Photos: sportsfeed.gr

Οι προπονήσεις είναι καθημερινές (16:00-18:30) και το Σάββατο (10:00-13:00) και γίνονται στο ΔΑΚ Κοζάνης. «Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες έχουμε τη βοήθεια από την Περιφέρεια και τον Δήμο. Το στάδιο είναι σχετικά καλό, αλλά για να λέμε την αλήθεια το ταρτάν είναι ακατάλληλο. Επίσης, εξοπλισμός είναι αυτός που χρησιμοποιούσα εγώ πριν 25 χρόνια, αλλά κάνουμε ότι μπορούμε και κάθε χρόνο αγοράζουμε από κάτι καινούριο και σιγά σιγά ανανεώνεται», λέει ο Γιώργος Θεοδωρίδης.

Με όλα αυτά όμως έχουν έρθει και επιτυχίες, αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν τις δυνατότητες και βάζουν εφικτούς στόχους. «Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε έναν αθλητή στα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και επτά με οκτώ αθλητές σε τελικούς». Το κατάφεραν πέρσι και με τη συμμετοχή 7-8 παιδιών σε τελικούς και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Πασχαλίνα Πεχνιβανίδου στο τριπλούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που είχε διεξαχθεί στα Τρίκαλα.

Φυσικά ο σύλλογος μετέχει στις αθλητικές δράσεις και δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει μια διοργάνωση, γιορτή μάλιστα, όπως τα Βίκος Street Relays που διεξάγονται στην πόλη του. Έτσι, οι άνθρωποι του ΦΣΚΑ Κοζάνης έχουν ετοιμάσει ήδη τις ομάδες που θα πάρουν μέρος την Κυριακή 21 Μαΐου και οι γονείς και οι πολίτες της Κοζάνης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειές τους, όπως και των υπολοίπων που θα τρέξουν στους αγώνες που έχουν και κοινωνικό σκοπό.

Μη ξεχνάμε ότι φέτος στηρίζουμε τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με αυτισμό.