Γιώργος Θεοδωρίδης: «Η Κοζάνη στηρίζει τα Street Relays»

Γιώργος Θεοδωρίδης: «Η Κοζάνη στηρίζει τα Street Relays»

Έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό στίβο σαν αθλητής και τώρα ως προπονητής προσπαθεί να δώσει τα «φώτα» του στη νέα γενιά και γιατί όχι από τα «χέρια» του να αναδειχθεί ένας νέος Γιώργος Θεοδωρίδης.

Ο κορυφαίος σπρίντερ από την Κοζάνη, είναι προπονητής στον Φιλαθλητικό Σύλλογο και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του σταδίου, που ήταν το δεύτερο «σπίτι» του στα αθλητικά του χρόνια και τη δουλειά του, καθώς εργάζεται στην Περιφέρεια και στη Διεύθυνση Οικονομικών. Αν και τώρα προστέθηκε μια πολύ γλυκιά ασχολία, καθώς έγινε πατέρας.

Και μια τέταρτη ασχολία: Τα Βίκος Street Relays, που διεξάγονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κοζάνη. Ο ίδιος έχει «αγκαλιάσει» τους αγώνες, όπως σταδιακά και η τοπική κοινωνία και ο παλιός μεγάλος μας πρωταθλητής λέει χαρακτηριστικά.

«Η Κοζάνη έχει ανάγκη από έναν τέτοιο αγώνα. Πρέπει και μακάρι να καθιερωθεί. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τον στηρίξουμε και το σημαντικό είναι ότι μετά την πρώτη φορά, άρεσε και γι’ αυτό επιστρέφουν. Είναι ένας αγώνας που όλοι μπορούν να πάρουν μέρος και να ζήσουν την εμπειρία. Η διαφορά που κάνουν τα Street Relays, πέρα της γιορτής και διασκέδασης, είναι πως δεν υπάρχει για μένα νικητής. Πιστεύω ότι σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τους πρώτους, αλλά μπαίνουμε για να τρέξουμε και όποιοι τερματίζουν είναι κερδισμένοι. Φέτος είναι ένας ακόμη λόγος για να στηρίξουμε τη διοργάνωση, καθώς έχει κοινωνικό σκοπό, αφού μετέχουμε για τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με αυτισμό του Ν. Κοζάνης».

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1972 στην Αθήνα. Στην καριέρα του είχε πολλές διακρίσεις, αλλά οι πιο μεγάλες του επιτυχίες ήταν η κατάκτηση δύο μεταλλίων στα 60 μέτρα που ήταν «σπεσιαλίστας». Το 2000 στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες κλειστού στη Γάνδη είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και το 2004 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στη Βουδαπέστη είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης, έχει μπει σε ακόμη δύο τελικούς μεγάλων διοργανώσεων στα 60 μέτρα, το 1998 ήταν 6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στη Βαλένθια και το 2001 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στη Λισσαβώνα. Σε νεαρές ηλικίες έχει δύο σημαντικές διακρίσεις, το 1991 ήταν 8ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και το 1992 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων. Τα ατομικά του ρεκόρ ήταν 6.51 στα 60 μέτρα και παραμένει δεύτερος όλων των εποχών, στα 100 μέτρα 10.17 που μέχρι σήμερα είναι στην όγδοη θέση των καλύτερων Ελλήνων και 21.74 στα 200 μέτρα. Τελείωσε την καριέρα του το 2006.