H Λάρισα πλημμύρισε με δρομείς και θεατές για τα Βίκος Street Relays

H Λάρισα πλημμύρισε με δρομείς και θεατές για τα Βίκος Street Relays

Ο καλύτερος αγώνας στην ιστορία των Βίκος Street Relays στη Λάρισα, έγινε σήμερα στη θεσσαλική πόλη με χιλιάδες κατοίκους να έχουν πλημμυρίσει τους κεντρικούς δρόμους για να γιορτάσουν μαζί με τους δρομείς,  τον 7ο φετινό αγώνα του πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών δρόμου.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό από νωρίς, καθώς είχαν διατεθεί όλες οι θέσεις για τους αγώνες, δείγμα ότι η Λάρισα είναι πόλη αθλητισμού και πολιτισμού, ενώ ήταν αρκετοί και οι επισκέπτες από άλλες πόλεις, όπως ο Βόλος, ο Τύρναβος, τα Τρίκαλα.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Γιώργο Κωσταρόπουλο, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης, σε ένα υποβλητικό σκηνικό, όπου η αρχαία κληρονομιά συνδέεται με το δυναμικό παρών και το ελπιδοφόρο μέλλον, των εκατοντάδων παιδιών που συμμετείχαν στο Βίκος Street Relays.

Τρέχοντας στα πλακόστρωτα της Λάρισας οι δρομείς συμμετείχαν στα ομαδικά αγωνίσματα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα 10.000μ. Veronis Cup με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες που θα θυμάται για καιρό η Λάρισα! Πάντως ο συναγωνισμός ήταν έντονος σε όλες τις κατηγορίες και οι νικητές κρίθηκαν κυριολεκτικά πάνω στο νήμα!

Την ίδια στιγμή στην Κεντρική Πλατεία της πόλης εξελίχθηκαν οι παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4χ100μ. με τους γονείς να χειροκροτούν τα εκατοντάδες παιδιά για την προσπάθεια τους. Η ξεχωριστή αυτή μέρα ολοκληρώθηκε με τη live εμφάνιση της δημοφιλούς τραγουδίστριας Χρύσπας που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους με τα τραγούδια της.

O Πρόεδρος του «Ερμή 1877» , διοργανωτή συλλόγου των Βίκος Street Relays  Πάνος Νικολάου, ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους της πόλης για τη στήριξη στον αγώνα. «Ηταν ο μεγαλύτερος αγώνας Βίκος Street Relays που έχουμε κάνει στην πόλη καθώς δυναμικό παρών έδωσαν περισσότερα από 3.500 άτομα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δρομείς αλλά και τους κατοίκους της πόλης που βγήκαν στους δρόμους και στήριξαν τη διοργάνωση. Να ευχαριστήσω επίσης το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και τα σωματεία της πόλης για τη συνεργασία που είχαμε και έφερε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Λάρισα είναι πόλη του αθλητισμού, είναι πόλη που ξέρει να αναγνωρίζει τα σημαντικά γεγονότα! Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους».

Οι φετινοί αγώνες του πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών είχαν ως αποκλειστικό σκοπό την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Λάρισας και είναι σίγουρο ότι λόγω της πραγματικά μεγάλης συμμετοχής, το αθλητικό υλικό θα διατεθεί σε πολλά σχολεία.

Oι νικητές ανά κατηγορία:

10 χλμ. Ανδρών

Αντώνης Κακαρόντζας 40:26

Γιώργος Μπέλτσιος 42:23

Θανάσης Ευαγγέλου 43:26

10 χλμ. Γυναικών

Δήμητρα Τσινικού 48:07

Νατάσα Νάσικα 50:44

Ιφιγένεια Γκάτσιου 50.457

4Χ2,5 χλμ Ανδρών

Ανδρέας Ψαρογιώργος-Χρήστος Καραζήσης-Βασίλης Γεράκης-Λευτέρης Παπαθανασίου 38:41

Χρήστος Πρεβίστας-Αποστόλης Περπερός-Αστέριος Καρακούλας-Σωτήρης Κανελλόπουλος 39:42

Κωνσταντίνος Μουράτης-Πέτρος Παπαγιάννης-Στέλιος Δημότσιος-Χρήστος Ζησόπουλος 44:33

 

4Χ2,5 χλμ Γυναικών

Αννα Κανάκη-Μαρία Δοντά-Δέσποινα Τζάρα-Σωτηρία Μακρή 42:28

Αντωνία Χριστοδουλοπούλου-Ελένη Καλογήρου-Ευριδίκη Κούρα-Εύη Αθανασοπούλου 42:48

Φωτεινή Σουφλιά-Ιωάννα Παπαδοπούλου-Βάσω Οικονόμου-Βασιλική Σβαλνά 42:54

4Χ2,5 χλμ. Μικτή

Κωνσταντίνος Ζήντιος-Αντώνης Καρβέλης-Απόστολος Καραβάκος-Ιωάννα Κοντοτόλη 37:17

Βασιλική και το όνομα Γιώργος χατζικωσταντηνος Κωνσταντίνος χατζικωσταντηνος και Καρελας Δημήτρης..

Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνος-Γιώργος Χατζηκωνσταντίνος-Βασιλική Κώστα-Δημήτρης Καρέλας 38:17

Ελενα Αναστασίου-Γιώργος Κουτρουλής-Θοδωρής Χατζησαββίδης-Αγγελος Μανίκας 40:14

2Χ5 χλμ. Ανδρών

Απόστολος Κουτσουμπές – Γιάννης Κόκλας 36:03

Βασίλης Νίκου – Γιώργος Σανουσάς 39:01

Στέφανος Κόκκινος – Παναγιώτης Οικονόμου 40:14

2Χ5 χλμ. Γυναικών

Θεανώ Δοξαρά – Αννα Δοξαρά 54:49

Γεωργία Κοκώνη – Μανδραλή 56:47

2Χ5 χλμ. Μικτή

Ειρήνη Σαρρή – Φιλάρετος Κυριακάκης 38:11

Φώτης Σκουφής – Κατερίνα Σκόφη 40:00

Κωνσταντίνος Μακαρές – Ιωάννα Τσιγάρα 41:31

Τον αγώνα Βίκος Street Relays της Λάρισας, διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων  σε συνεργασία με τον ΣΥ.Β.Α.Σ Λάρισας, την Α.Ε.Λ και τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877, καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συμμετείχαν όμως και άλλοι σύλλογοι της πόλης, όπως ο Πελασγός που κέρδισε μάλιστα το βραβείο της πολυπληθέστερης ομάδας!

Πλέον το επόμενο ραντεβού των Βίκος Street Relays είναι στον Πειραιά, στις 18 Νοεμβρίου!