Και ο Δουβαλίδης στηρίζει τις σκυταλοδρομίες της Θεσσαλονίκης!

Και ο Δουβαλίδης στηρίζει τις σκυταλοδρομίες της Θεσσαλονίκης!

Ο Κώστας Δουβαλίδης είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές που έχει αναδείξει ο ελληνικός στίβος. Έχοντας πολλές διακρίσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε ως παίδας στα 110μ. εμπόδια αντέχει ακόμα) συνεχίζει να διακρίνεται σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μεταξύ Ολυμπιακών Αγώνων και έναρξης της προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, ο σπουδαίος Έλληνας εμποδιστής, στέλνει ως πρεσβευτής το δικό του μήνυμα για τα Relays της Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται για το ίδρυμα του Άγιου Στυλιανού.
Μεταφορικά μιλώντας, υπάρχουν εμπόδια που μπορούν να σε σταματήσουν.
Πάντα υπάρχουν εμπόδια για εμάς του αθλητές. Προσωπικά δε μένω σε αυτό. Έχω μάθει να ξεπερνώ κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στην πορεία μου, είτε είναι μέσα στο στίβο είτε εκτός. Και η τακτική είναι πάντα η ίδια. Να το ξεπεράσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Τι ήταν αυτό που έλειψε από την κούρσα του ημιτελικού στο Ρίο ώστε να πετύχεις επίδοση παρόμοια με εκείνη των προκριματικών;
Μόνο η τύχη. Ένιωθα πολύ καλά. Είχα κάνει καλή προετοιμασία και ήμουν έτοιμος για το ρεκόρ. Δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ δικαιολογίες για να καλύψω μια αποτυχία. Εγώ μπήκα στο Ολυμπιακό στάδιο έτοιμος και αποφασισμένος να κάνω ρεκόρ για να περάσω στον τελικό. Ήταν στις δυνατότητες μου και αυτός ήταν και ο μεγάλος στόχος. Ίσως με λίγη τύχη, να τα είχα καταφέρει…
Όταν αποχωρήσεις από την ενεργό δράση, τι θα ήθελε να έχεις καταφέρει στην καριέρα σου;
Το μόνο που μου λείπει είναι ένας τελικός σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Λονδίνο το 2017 θα έχω ακόμα μια ευκαιρία. Καλά να είμαστε, να μην έχουμε προβλήματα και θα κυνηγήσουμε αυτό το στόχο. Αν τα καταφέρω, τότε ναι θα νιώθω ολοκληρωμένος.
Ποιος είναι αυτός που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην αθλητική σου πορεία;
Ότι έχω πετύχει και ενδεχομένως ότι θα πετύχω στο μέλλον, όλα τα χρωστάω στον Μπάμπη Σδρόλα. Στον προπονητή μου, με τον οποίο είμαστε μαζί από την αρχή. Του οφείλω όλη την αθλητική μου καριέρα και αν έχω πετύχει κάποια πράγματα ένας από τους βασικούς λόγους είναι αυτός.
Υπήρξε κάποιο ευτράπελο κατά τη διάρκεια κάποιας κούρσας που το θυμάσαι σήμερα και γελάς;
Δυστυχώς τα ευτράπελα σε ένα αγώνισμα όπως τα 110μ. εμπόδια, ποτέ δε βγαίνουν σε καλό και δύσκολα θα σε κάνουν να γελάσεις. Θυμάμαι μία φορά έχασα σπουδαία επίδοση και πρόκριση σε τελικό επειδή με χτύπησε με το χέρι ο αθλητής που έτρεχε στο διπλανό διάδρομο. Έχασα την ισορροπία μου και αποκλείστηκα. Για τους εμποδιστές τα ευτράπελα είναι… στενάχωρα.
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις για τα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης;
Κατ ’αρχήν σαν ιδέα είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Είναι σπουδαία υπόθεση να πείθουμε τον κόσμο να αθλείται ομαδικά στο τρέξιμο. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως πρόκειται για έναν καθαρά φιλανθρωπικό αγώνα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές που αφιλοκερδώς αφιερώνουν χρόνο για να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό προς όφελος ιδρυμάτων που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Γνωρίζω πολύ καλά τί γίνεται στον Άγιο Στυλιανό και θέλω να καλέσω τους Θεσσαλονικείς να στηρίξουν την προσπάθεια. Να φορέσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, να φτιάξουν τετράδες και να τρέξουν για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας για ένα ίδρυμα με τόσο σημαντικό έργο.