Make-A-Wish: «Χέρι – χέρι» στέλνουμε το μήνυμα

Make-A-Wish: «Χέρι – χέρι» στέλνουμε το μήνυμα

Από τα Βίκος Street Relays 2017 και τον αγώνα της Γλυφάδας δε θα μπορούσε να λείπει το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Όπως και πέρσι, έτσι και το φετινό ραντεβού της μεγάλης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου Βίκος Street Relays στη Γλυφάδα, έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος «Make-A-Wish».

Θα είμαστε όλοι εκεί για να στείλουμε και πάλι το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης γιατί «όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά»!

 MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

…ο Οργανισμός που «μεταμορφώνει» με μαγικό τρόπο τις ζωές των παιδιών

Το MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες, προσφέροντάς τους εμπειρίες που σκοπό έχουν να τα μεταμορφώσουν. Μέσα από τη διαδικασία μιας Ευχής, δημιουργούμε για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύουμε τη μοναδικότητά του με ένα σκοπό: Να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει!

Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 έως σήμερα έχουμε εκπλη­ρώσει πάνω από 1.680 μαγικές Ευχές παιδιών. Η Θεραπευτική Δύναμη της Ευχής φαίνεται στη χαρά και τον ενθουσιασμό των παιδιών και των οικογενειών τους κατά την εκπλήρωση αλλά και μετά από αυτήν.

Οι Ευχές μας ανήκουν στις κατηγορίες: Εύχομαι να συναντήσω… Εύχομαι να γίνω… Εύχομαι να αποκτήσω… Εύχομαι να πάω… Εύχομαι να ζήσω μια εμπειρία…

Όραμά μας, να πραγματοποιούμε την πιο βαθιά επιθυμία ΟΛΩΝ των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια, χαρίζοντάς τους και πάλι πίστη γιατί: Όταν ένα απίστευτο όνειρό σου γίνεται πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να γίνεις καλά έρχεται πιο κοντά!” Ανδρέας, 10 ετών, 1ο παιδί Ευχής στην Ελλάδα.

Στόχος μας για το 2017 είναι η προσέλκυση περισσότερων αιτημάτων για εκπλήρωση Ευχών. Επιμέρους στόχοι που θα συμβάλουν στην επίτευξη του κύριου, είναι η αύξηση και ενίσχυση πιστότητας των εθελοντών μας καθώς και η αύξηση των πόρων μας με προγράμματα που θα έχουν ως γνώμονα την ευαισθητοποίηση περισσότερων συνανθρώπων μας και εξοικείωσή τους με την ουσία της προσφοράς μας.

Το Έργο του Οργανισμού μέσα από την εκπλήρωση δύο Ευχών που πραγματοποιήθηκαν προσφάτως:

 …μάθημα ζωής από μία 14χρονη…

«Εύχομαι να γίνω το ‘πρόσωπο’ μίας διαφημιστικής καμπάνιας εταιρείας ρούχων» Βίκυ, 14 ετών

Η Βίκυ μέσα από την περιπέτεια υγείας της και τον αγώνα της ενάντια σε ένα επιθετικό σάρκωμα, βρίσκει δύναμη να δώσει το παράδειγμα σε όλους μας. Με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη Κάνει-Την-Ευχή του και γίνεται μοντέλο για μία ημέρα ποζάροντας με άνεση αλλά και ταπεινότητα ως το «Πρόσωπο του Μήνα» στην καμπάνια της Resort 2017 συλλογής της ZEUSIONE. Οι φωτογραφίες της Βίκυς έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο και οι φωτογραφίες της φιλοξενούνται στις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών.

Η Ευχή της μοιάζει να φωνάζει «κυνηγήστε το όνειρό σας και μην αφήσετε τίποτα να μπει στο δρόμο σας».

Γεωργία, 16… Εύχομαι να κάνω ένα ντοκιμαντέρ της εμπειρίας μου με τον καρκίνο!
«Ο Γυάλινος Δράκος» βραβεύεται στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 Η καταγραφή της εμπειρίας της έφηβης Γεωργίας, που κέρδισε τον αγώνα με τον καρκίνο άγγιξε τις καρδιές των θεατών, αποκαλύπτοντας την ψυχική δοκιμασία που περνάνε τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας. Η ταινία μικρού μήκους «Ο γυάλινος δράκος» με πρωταγωνίστρια τηΓεωργία, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Ουρούμη, προϊόν της συνεργασίας του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer Ελληνικής Ταινίας κάτω των 50’ στο 19ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στέλνοντας συγχρόνως ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Μετά την καταιγίδα εμφανίζεται το ουράνιο τόξο.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Ο Γυάλινος Δράκος» εδώ:

Το MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού ‘ΜakeAWish International’ και πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα. Ο οργανισμός ασχολείται αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει τις Ευχές σε περισσότερα από 1.680 σοβαρά άρρωστα παιδιά, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά! Μέσα από τη διαδικασία μιας ευχής, δημιουργούμε για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύουμε τη μοναδικότητά του με ένα σκοπό: να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας στη Ελλάδα, επικοινωνήστε μαζί μας:
Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Καραϊσκάκη 23 & Λ. Βουλιαγμένης, 16675, Γλυφάδα

Τηλ. 210-9637660 & 7, [email protected]