«Μοναδική ευκαιρία τα Street Relays να τρέξεις στην πόλη»!

«Μοναδική ευκαιρία τα Street Relays να τρέξεις στην πόλη»!

Ο Ιάσονας Ιωαννίδης, εν ενεργεία πρωταθλητής Ελλάδας στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια και πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δεν είναι δυνατόν να απουσιάσει από τη μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, αυτή την Κυριακή στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί η χρονιά να είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τον Ελληνα πρωταθλητή να έχει τρέξει στο διασυλλογικό και να ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με στόχο έναν καλό χρόνο στα 3.000μ. στιπλ που θα τον φέρει στην Εθνική ομάδα, ωστόσο τα Street Relays αποτελούν και φέτος για τους αθλητές της Θεσσαλονίκης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγουν από το Στάδιο και να τεστάρουν τις δυνάμεις τρέχοντας μέσα στο κέντρο της πόλης.

«Τα Street Relays κάθε χρόνο εξελίσσονται παραμένοντας σε υψηλό επίπεδο σ’ ότι αφορά τις συμμετοχές αθλητών και αθλητριών, αποτελώντας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μας τους αθλητές να βγούμε από τα Στάδια, να μας δει ο κόσμος, αλλά και να τεστάρουμε τους εαυτούς απέναντι σ’ άλλους αθλητές. Η  Θεσσαλονίκη, εκτός από δύο τρία γήπεδα, δεν έχει πολλούς χώρους άθλησης, δεν έχει πάρκα, διαδρομές στο βουνό, οπότε οι αγώνες σκυταλοδρομίας είναι μια ευκαιρία να βγεις και να τρέξεις μέσα στην πόλη σου», σημειώνει ο Ιάσονας Ιωαννίδης, που δεν ξεχνάει να επισημάνει τη φετινή αλλαγή στους πρότυπους αγώνες σκυταλοδρομίας. «Είναι από τους λίγους αγώνες στην Ελλάδα, που προσφέρουν ένα έξτρα κίνητρο στους αθλητές με τα έπαθλα που θα απονεμηθούν στους νικητές στο τέλος της σεζόν», εξηγεί ο Ελληνας πρωταθλητής, που από τη νέα χρονιά θα αρχίσει να τεστάρει τις δυνάμεις του και στον μαραθώνιο.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία αγώνων, όπως τα Βίκος Street Relays, για τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Ο κόσμος σε εννιά διαφορετικές πόλεις έχει τη δυνατότητα μέσα στη σεζόν να βγει από το σπίτι του και να τρέξει, να αθληθεί, να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί. Για τους Θεσσαλονίκεις, που θα πρέπει να έρθουν και να αγκαλιάσουν τους αγώνες, ο αγώνας γίνεται στο πιο όμορφο σημείο της πόλης. Οι αγώνες σκυταλοδρομίας έχουν συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο αθλητών και αθλητριών της περιφέρειας, που σε αντίθεση με παιδιά που ζουν στην Αθήνα, δεν έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε αγώνες και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους», υποστηρίζει ο Ιάσονας Ιωαννίδης, που έχει διατελέσει προπονητής στις πρότυπες ακαδημίες στίβου του ιστορικού συλλόγου «Ερμής 1877».