Ο Γράβαλος αγκαλιάζει τα Βίκος Street Relays

Ο Γράβαλος αγκαλιάζει τα Βίκος Street Relays

Είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στην παρατεταμένη ταχύτητα, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον ελληνικό στίβο. Έχει πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις και στα 33 του χρόνια, παρά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει, συνεχίζει τον πρωταθλητισμό και ήδη έχει θέσει το φετινό του στόχο. Να φορέσει τη γαλανόλευκη στολή για άλλη μια φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που θα διεξαχθεί στη Λιλ.

Ο λόγος για το Δημήτρη Γράβαλο, που ζει και γυμνάζεται στη Θεσσαλονίκη και δεν θα μπορούσε να πει όχι και σε μια αθλητική εκδήλωση, όπως τα Βίκος Street Relays που θα γίνουν στην πόλη του την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου.

«Η Θεσσαλονίκη χρόνο με το χρόνο αγκαλιάζει τα Βίκος Street Relays. Όλο και αυξάνονται οι συμμετοχές και αυτό είναι πολύ θετικό. Τώρα είναι ένας ακόμη λόγος για να τρέξει κάποιος, καθώς υπάρχει και ο κοινωνικός σκοπός, αφού χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στον σύλλογο «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες ρευματοπάθειες. Ελπίζω να κάνει καλό καιρό, γιατί θα διασκεδάσει περισσότερο ο κόσμος. Πάντως, τα Street Relays προσφέρουν και μια δυνατότητα σε κάποιον να έρθει πιο κοντά στον αθλητισμό και να ξεφύγει από κακές συνήθειες», δηλώνει ο Έλληνας πρωταθλητής.

Σε ό,τι αφορά τον πρωταθλητή στα 400μ., προετοιμάζεται με προπονήτρια την Πίτσα Παρχαρίδου και θα τρέξει στις 14 Μάη στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και ο πρώτος του επίσημος αγώνας στα 400μ., με στόχο να κερδίσει μια θέση στην σκυταλοδρομία 4×400μ. θα είναι στο μίτινγκ «Χανιά 2017» στις 20 Μαΐου. Έχει ατομικό ρεκόρ 45.94 και είναι ο έκτος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα. Στην καριέρα του ανάμεσα στις καλύτερες επιτυχίες του συγκαταλέγονται δύο μετάλλια σε Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους.