Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο μακριά τα Βίκος Street Relays 2016 – A’ Μέρος

Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο μακριά τα Βίκος Street Relays 2016 – A’ Μέρος

Δεν χρειάστηκαν παρά μοναχά οι πέντε πρώτες στάσεις της φετινής σεζόν για να επιβεβαιωθεί ότι τα Βίκος Street Relays έχουν εδραιώσει πλέον δυναμικά τη θέση τους στο δρομικό κίνημα. Η πρωτότυπη σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών, που ξεκίνησε δειλά-δειλά πριν από τρία χρόνια σε συγκεκριμένους προορισμούς, αλλά πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της ταξιδεύοντας σε μερικές από τις ομορφότερες γωνιές του τόπου μας, μεταλαμπαδεύοντας ένα μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, έχει κατακτήσει τις καρδιές χιλιάδων εραστών της άθλησης και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολυάριθμων θεατών που έχουν πλέον αγκαλιάσει με θέρμη το θεσμό.

«Mόνος σου πηγαίνεις πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί φτάνουμε πιο μακριά!» είναι το μότο των Βίκος Street Relays που έχει βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο ερασιτεχνικό δρομικό κίνημα και έχει ωθήσει χιλιάδες συμπολίτες μας να προβάρουν την αθλητική του περιβολή, να φορέσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και να βγουν στους δρόμους για να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της προσπάθειας να τεστάρουν τα όριά τους, να συνεργαστούν, αλλά και να συνεισφέρουν στον ιερό, φιλανθρωπικό σκοπό των αγώνων.

Δυνατοί συμβολισμοί, όπως η μεταφορά της σκυτάλης από χέρι σε χέρι, η συνεισφορά όλων μας προς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η αίσθηση ότι οι δυνατότεροι, οι πιο γρήγοροι, ενωμένοι σαν γροθιά με τους πιο αδύνατους, μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να δηλώσουν βροντερό «παρών», αναδεικνύουν την έτερη, φιλάνθρωπική διάσταση των Βίκος Street Relays. Από την πρώτη στιγμή της τέλεσής τους, οι αγώνες έχουν αναπτύξει έντονους δεσμούς με τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, με τη διάθεση σεβαστού μέρους των εσόδων σε κοινωφελή ιδρύματα.

Λίγο μετά τα μισά του δρόμου προς την ολοκλήρωση μιας σούπερ επιτυχημένης σεζόν, ένα flashback στους πρώτους σταθμούς των Βίκος Street Relays 2016, που απολαμβάνουν την αμέριστη, δυναμική υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, θα επαναφέρει στο νου τις όμορφές στιγμές που ζήσαμε μέχρι τώρα και θα ανεβάσει την προσμονή μας για τα καλύτερα που έρχονται.

20 Μαρτίου – Στάση 1η, Καλαμάτα

Σε ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο πρωινό οι κάτοικοι της αέναα ηλιόλουστης πρωτεύουσας της Μεσσηνίας βγήκαν στους δρόμους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και γιόμισαν την ατμόσφαιρα της πόλης με χαρούμενη διάθεση και χαμόγελα. Το «παρών» στον αγώνα έδωσε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος δεν περιορίστηκε στην αποδοχή της χειρονομίας των διοργανωτών να του προσφέρουν τον τιμητικό ρόλο του αφέτη στην εκκίνηση, αλλά έφτιαξε τη δική του ομάδα και διασκέδασε με την ψυχή του με τους συναθλητές του από τα Special Olympics.