Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων: Τρέχει παντού και πάντα!

Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων: Τρέχει παντού και πάντα!

Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 2012 από μια μικρή ομάδα δρομέων, γύρω στα 30-35 άτομα, οι οποίοι σχεδίασαν και οραματίστηκαν την διάδοση του δρομικού κινήματος στην πόλη.

Στην αρχή οι συγκεντρώσεις των μελών γινόταν σε καφετέριες αφού ο Σύλλογος δεν διέθετε έδρα. Οι προσπάθειες των μέλλων και η… έκρηξη του δρομικού κινήματος σε όλη τη χώρα, δημιούργησαν και στα Ιωάννινα μια δρομική κοινότητα η οποία αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο.

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα ο σύλλογος να μετρά περίπου 350 ενεργά μέλη, να διαθέτει τα δικά του γραφεία και οι αθλητές του να συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις του νομού Ηπείρου, σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο ακόμα και στο εξωτερικό.

Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων έχει μάλιστα μεγάλες διακρίσεις παρά το γεγονός ότι κρατάει τον ερασιτεχνικό και ρομαντικό του χαρακτήρα. Πρωταγωνιστής στους μεγάλους αγώνες της πόλης και συνδιοργανωτής σε ορισμένους από αυτούς, όπως ο πολύ επιτυχημένος νυχτερινός ημιμαραθώνιος που έγινε πρόσφατα, ο Σύλλογος Δρομέων παραμένει η σταθερή αξία. Όπως λένε μάλιστα οι άνθρωποι του: «Έχουμε στόχο να γιγαντώσουμε το δρομικό κίνημα στην πόλη των Ιωαννίνων και να καταστήσουμε την πόλη μας μια πόλη με τους περισσότερους δρομείς στην Ελλάδα καθώς και με τους περισσότερους αγώνες ανά έτος».

Στα Βίκος Steet Relays 2017, που θα γίνουν στις 10 Ιουνίου στα Ιωάννινα για τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, οι ερασιτέχνες δρομείς της πόλης, όχι μόνο θα συμμετάσχουν μαζικά, αλλά θα διεκδικήσουν και πρωτιές τόσο με τις ομαδικές, όσο και με ατομικές συμμετοχές.

“Είμαστε πάντα δίπλα σε όλες τις διοργανώσεις που στόχο έχουν να σηκώσουν τον κόσμο από τους καναπέδες τους και τους νέους από τις καρέκλες στην καφετέρια”, τόνισε ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, Βαγγέλης Γραμμενιάτης και πρόσθεσε:

“Θα στηρίξουμε με πολλές συμμετοχές τα Βίκος Street Relays που είναι μια διοργάνωση, τόσο με αθλητικό όσο και κοινωνικό χαρακτήρα”, κατέληξε.