Βίκος Street Relays Ιωάννινα 2017: Ενα διαφορετικό μήνυμα

Βίκος Street Relays Ιωάννινα 2017: Ενα διαφορετικό μήνυμα

Στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, πέμπτο σταθμό της πρωτοποριακής διοργάνωσης σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays για το 2017, ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος των αγώνων της φετινής χρονιάς. Το Σάββατο 10 Ιουνίου το δρομικό κίνημα της πόλης δίνει ραντεβού στις 18.00 στην πλατεία Μαβίλη για να τρέξει τη πασίγνωστη διαδρομή  «ο Γύρος του Κάστρου».

Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών αναμένεται να τρέξουν στα μαγευτικά στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, αλλά και δίπλα στην ξακουστή λίμνη Παμβώτιδα κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων, σήμα κατατεθέν του Μώλου, της παραλίμνιας διαδρομής έξω από το ανατολικό τμήμα των πανύψηλων τειχών της παλιάς πόλης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των Αγώνων Σκυταλοδρομιών Δρόμου “Ιωάννινα Βίκος Street Relays”, που έγινε τη Δευτέρα (22/5) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου της πόλης, διοργανωτές και υποστηρικτές εξέφρασαν την πίστη τους για την επιτυχία ενός αγώνα, που πέρα από τον αγωνιστικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα έχει και έντονη φιλανθρωπική χροιά, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των συμμετεχόντων θα διατεθεί για να στηριχθούν οικονομικά αλλά και επικοινωνιακά οι προσπάθειες της ΕΛΕΠΑΠ – Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας, επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η πόλη της Ηπείρου, σε μια εποχή όπου το δρομικό κίνημα διευρύνεται συνεχώς στην Ελλάδα και ελκύει όλο και περισσότερους φίλους. «Μας ενδιαφέρει το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού και τα Βίκος Street Relays από την πρώτη στιγμή έδωσαν έμφαση και στήριξαν αυτή την ιδέα. Μιλάμε για μια διοργάνωση η οποία έρχεται και συμπληρώνει όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες στην πόλη των Ιωαννίνων, που προσφέρει ιδανικές διαδρομές και έχει καθιερωθεί στον χάρτη του δρομικού κινήματος», υποστήριξε.

O Παντελής Κολόκας, παλιός πρωταθλητής στίβου στα 1.500μ. και σημερινός Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, από την πλευρά του εξέφρασε την πίστη του για την επιτυχία των Βίκος Street Relays. Και σ’ αυτό συνηγορεί και η παρουσία του πρώην συναθλητή και αντιπάλου του, Νότη Παπούλια, που μαζί θα «τρέξουν» το κομμάτι της οργάνωσης. «Θα είναι ένας… διαφορετικός αγώνας των δυο μας, αλλά πιστεύουμε ότι θα τα πάμε περίφημα. Οι αγώνες σκυταλοδρομίας είναι θεσμός για την πόλη μας, διεξάγονται για τέταρτη χρονιά, σε μια εξαιρετική διαδρομή και ένα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, αφού μέρος των εσόδων θα δοθούν στην ΕΛΕΠΑΠ», είπε.

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, κ. Νατάσα Μπέγκα, στάθηκε στη συγκυρία των φετινών Αγώνων, καθώς την επομένη, 11 Ιουνίου, θα εγκαινιαστούν οι νέες εγκαταστάσεις του Σωματείου, που θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια και στήριξη των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες. «Είναι μεγάλος ο συμβολισμός, τη μία μέρα να τρέχουμε για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη και την άλλη μέρα να εγκαινιάζουμε το δικό τους νέο σπίτι στα Ιωάννινα», σχολίασε.

Η Δήμητρα Τσίλη, παλιά πρωταθλήτρια στίβου στα 80μ., 100μ. και στο έπταθλο, σημερινή προπονήτρια του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων και εκπρόσωπος του ΣΕΕΔΑ, στάθηκε με τη διπλή ιδιότητά της στην αξία και στο μήνυμα των Βίκος Street Relays. «Είναι μια διοργάνωση που η πόλη μας την έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων ενδιαφέρεται για ότι έχει να κάνει με τον κλασικό αθλητισμού μας ενδιαφέρει Θα είμαστε όλοι εκεί να στείλουμε το μήνυμα της προσφοράς μαζί με τον ΣΕΕΔΑ, που είναι αρωγός και υποστηρικτής με τις πολυπληθείς ομάδες του, στέκεται δίπλα στα μικρά παιδιά και όλοι μαζί δίνουμε την σκυτάλη προς το μέλλον»

Από την πλευρά της η Αγνή Δρίμτζια, πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδώνα Ιωαννίνων, συνδιοργανωτής και των φετινών Βίκος Street Relays, αναφέρθηκε στην αξία των αγώνων για ολόκληρο το δρομικό κίνημα της πόλης. «Μεγαλώσαμε εδώ και τέσσερα χρόνια με τα Βίκος Street Relays, όλοι μαζί έχουμε πάρει την σκυτάλη και μαζί με τους εθελοντές, τους αθλητές και τους τοπικούς παράγοντες θα συνεχίσουμε να τη μεταφέρουμε στοχεύοντας στην εξάπλωση του μηνύματος της αλληλεγγύης», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ο Βασίλης Τζουμάκας, ιδιοκτήτης των καταστημάτων «Fifth Element», που θα αποτελούν ένα από τα σημεία εγγραφών, στάθηκε στον κομβικό ρόλο των Βίκος Street Relays για ολόκληρο το δρομικό κίνημα στα Ιωάννινα.

Τέλος ο αγωνιστικός διευθυντής του «Ερμής 1877» και των Βίκος Street Relays, Νότης Παπούλιας, δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι μαζί με παλιούς συναθλητές, όπως ο Παντελής Κολόκας, αλλά και άλλους πρωταθλητές από το χώρο του στίβου και όχι μόνο, θα συμβάλλουν στη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων για μια ακόμη εξαιρετική διοργάνωση το απόγευμα της 10ης Ιουνίου.

Σας περιμένουμε όλους εκεί…