«Όλοι οι πολίτες να δώσουν το παρών στα Βίκος Street Relays Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένα στον Πόντο»

«Όλοι οι πολίτες να δώσουν το παρών στα Βίκος Street Relays Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένα στον Πόντο»

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, απευθύνει ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Δημήτριος Τοπαλίδης, για να πάρουν μέρος στα Βίκος Street Relays που θα γίνουν αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου στη Νέα Παραλία  Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τοπαλίδης δηλώνει: «Ως Ομοσπονδία στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την προβολή του ζητήματος της γενοκτονίας των προγόνων μας. Πολύ περισσότερο όταν ο αγώνας Βίκος Street Relays γίνεται στις 19 Μαΐου που έχει θεσπιστεί από το το ελληνικό Κοινοβούλιο ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.  Καλώ όλους τους πολίτες λοιπόν να δώσουν το «παρών» και να τρέξουν τιμώντας τη μνήμη των προγόνων μας».

Τα  Βίκος Street Relays είναι για φέτος αφιερωμένος στην επέτειο των 100 ετών από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Την Κυριακή Στις 11:00 θα ξεκινήσει ένας συμβολικός περίπατος 500μ. από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα καταλήξει στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς.

 

Τα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν, ο ιστορικός αθλητικός (προσφυγικός) σύλλογος “Ερμής 1877” και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με Ποντιακούς και Αθλητικούς Συλλόγους της Μακεδονίας, καθώς επίσης και την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έσοδα από τους αγώνες σκυταλοδρομίας θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για σχολεία και σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στα Κέντρα Εγγραφών στη Θεσσαλονίκη έως και την Παρασκευή  17 Μαΐου, στα εξής καταστήματα της WATT+VOLT Μεγάλου Χορηγού των αγώνων:

  • Ίωνος Δραγούμη 4, Κέντρο Θεσσαλονίκης,

(Δευτέρα-Τετάρτη 09:00-17:00 / Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00-20:00 / Σάββατο 09:00-16:00)

  • Αριστοτέλους 64, Εύοσμος,

(Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 09:00-15:30 / Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00-14:00 & 17:00-21:00)

  • Αγ. Γεωργίου 13, Νέα Μουδανιά,

(Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 09:00-14:00 / Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00-14:00 & 17:00-20:00)

 

Τα αγωνίσματα των Bίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης που αρχίζουν στις 10.30 την Κυριακή 19 Μαΐου:

  • 5 χιλιόμετρα τρέξιμο (ανδρών, γυναικών – 16 ετών και άνω)
  • 500μ.επετειακός περίπατος (όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας και φύλου)
  • 4x1 χιλιόμετρο σκυταλοδρομία (οικογενειακή, ανδρών, γυναικών, μικτή – 10 ετών και άνω)
  • 4x100μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (γ’ δημοτικού, δ’ δημοτικού, ε’ δημοτικού, στ’ δημοτικού)
  • 4x50μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (προνήπια, νήπια, α’ δημοτικού, β’ δημοτικού)

 Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο Ονομαστικός Χορηγός των Street Relays για έκτη συνεχή χρονιά, ενώ η WATT+VOLT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, είναι ο Μεγάλος Χορηγός των αγώνων. Επίσημος Χορηγός είναι η Interwetten, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του online gaming, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία, καθώς το Ypostirixis Group. Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, η Arla Protein και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport.