Η Ανθή Καραγιάννη για τα Καβάλα Street Relays

Η Ανθή Καραγιάννη για τα Καβάλα Street Relays

Με πέντε μετάλλια από τρεις συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τέσσερα χρυσά από παγκόσμια πρωταθλήματα η Ανθή Καραγιάννη ανήκει δικαιωματικά στις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες ΑμεΑ όλων των εποχών. Μπορεί να σταμάτησε την ενεργό δράση το 2012, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό εμπνέοντας τις νεότερες γενιές αθλητών αλλά στηρίζοντας με την παρουσία της σημαντικές διοργανώσεις με ιδιαίτερο αθλητικό και κοινωνικό περιεχόμενο όπως αυτή των σκυταλοδρομιών δρόμου.

Την Κυριακή 24 Απριλίου η διοργάνωση θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Καβάλα και η 35χρονη πρωταθλήτρια θα είναι η πρέσβειρα του αγώνα συμβάλλοντας και η ίδια στην ενίσχυση του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα». Η Καραγιάννη είναι ιδιαίτερα αγαπητή στη γενέτειρά της (άλλωστε το Δημοτικό στάδιο της Καβάλας φέρει το όνομά της) και με αφορμή την τρίτη στάση των Βίκος Street Relays μίλησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης δηλώνοντας πως οι συμπολίτες της θα συμμετάσχουν μαζικά στις σκυταλοδρομίες.

1) Πώς νιώθεις που είσαι πρέσβειρα των Street Relays;

Είναι μεγάλη μου τιμή. Σε τέτοιου είδους προσπάθειες πάντα είμαι θετική και βοηθάω όπως μπορώ. Για όλους εμάς εδώ είναι μεγάλη χαρά που μια τέτοια διοργάνωση θα γίνει στην πόλη μας.
2) Τι σημαίνει για σένα ο αθλητισμός;
Σημαίνει υγεία, πολιτισμό… Τα πάντα! Ο αθλητισμός είναι όλη μου η ζωή γιατί είμαι από μικρό παιδί στα στάδια.
3) Ποιες είναι οι αξίες του αθλητισμού που σε βοηθούν στη ζωή σου;
Πάνω από όλα είναι η συμπεριφορά. Μαθαίνεις να σέβεσαι τον εαυτό σου και τους αντιπάλους. Έπειτα είναι η πειθαρχία μέσα από την οποία φτιάχνεις τον χαρακτήρα σου.
4) Σου λείπει η εποχή που αγωνιζόσουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες;
Πάρα πολύ! Ήθελα όμως όταν αφήσω τον πρωταθλητισμό να το κάνω τη στιγμή που θα είμαι σε υψηλό επίπεδο γι’αυτό σταμάτησα το 2012 μετά το Λονδίνο.
5) Σήμερα ασχολείσαι ενεργά με τον αθλητισμό;
Προπονούμαι ατομικά αλλά δεν κατεβαίνω σε αγώνες. Βοηθάω την προπονήτρια Κατερίνα Δράκου, ιδιαίτερα δε στα μικρά παιδιά! Πηγαίνω μαζί τους σε αγώνες. Με ζητάνε και θέλω και εγώ να βοηθάω.
6) Το τρέξιμο είναι μορφή ψυχοθεραπείας;
Φυσικά! Ξέρεις πόσες φορές δεν ήμουν καλά και μόλις πήγαινα για τρέξιμο τα ξεχνούσα όλα; Είναι ένας τρόπος να φεύγουν πολλά από μέσα σου.
7) Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις μέσω των Βίκος Street Relays;
Ένας μόνος του δεν καταφέρνει τίποτα. Όλο μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Θέλω να καλέσω του συμπολίτες μου να τρέξουν στα Bίκος Relays. Θεωρώ πως ο κόσμος θα δώσει δυναμικό παρών!