Τοπικοί υποστηρικτές των Street Relays της Γλυφάδας- οι αφανείς ήρωες

Τοπικοί υποστηρικτές των Street Relays της Γλυφάδας- οι αφανείς ήρωες

Τα Βίκος Street Relays της Γλυφάδας είναι πια παρελθόν. Δεκάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συμμετείχαν στις σκυταλοδρομίες με στόχο την ενίσχυση του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλαδος).Τον καλύτερό τους εαυτό όμως έδωσαν και οι τοπικοί υποστηρικτές του αγώνα οι οποίοι στο άκουσμα του φιλανθρωπικού σκοπού των σκυταλοδρομιών έσπευσαν άμεσα να βοηθήσουν στο μεγαλύτερο (όπως εξελίχθηκε) αγώνα από την αρχή των σκυταλοδρομιών.

Πιο συγκεκριμένα, πολύτιμη ήταν η συνδρομή του «ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας» που προσέφερε αρκετούς εθελοντές στη διοργάνωση, κυρίως παιδιά από τα τμήματα «Προπονητικής» και «Διοίκησης & Οικονομίας». Παράλληλα, άριστα καταρτισμένοι σπουδαστές προσέφεραν μασάζ αποκατάστασης στους δρομείς και face painting στους μικρούς φίλους της διοργάνωσης!

Υποστηρικτής των Βίκος Street Relays Γλυφάδα ήταν και το γυμναστήριο «Urban Arena» που έκανε δώρο μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους νικητές, ενώ συμμετείχε στον αγώνα με πολυπληθή ομάδα δρομέων.

Δυναμικό παρών έδωσε για άλλη μια φορά η ομάδα του «Recreation Fitness Team», που ασχολείται με την ενδυνάμωση και το conditioning ατόμων, ομάδων και αθλητών.

Η εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας «Delta Force Security» ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια και την επιτήρηση της διοργάνωση και με το άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό της φρόντισε να κυλήσουν όλα στην εντέλεια.

Για τη…σωματική ακεραιότητα των αθλητών, φρόντισε για ακόμα μία φορά η Lifeguard Hellas, μέσω της ομάδας πρώτων βοηθειών της, Safa & Rescue Team. Μπορεί να μη χρειάστκε (ευτυχώς) να επέμβει, ώστόσο η παρουσία της και μόνο ήταν πολύ σημαντική για όλους τους δρομείς.

Στα Street Relays έδωσε το παρόν και το «Gazi College» που αποτελεί το στέκι των Γλυφαδιωτών όχι μόνο για καφέ και πρωινά σνακ αλλά και για το γεύμα, παρέα με γευστικά cocktails και επιλεγμένα κρασιά.

Διαφορετικό τόνο έδωσε και η παρουσία του συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ». Τα μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στη fan zone του αγώνα και δεν έπαψαν στιγμή να ενημερώνουν τον κόσμο σχετικά με τη δράση τους. Ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» ιδρύθηκε το 1983 και αποτελεί μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους και τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας.

Φυσικά από τα Βίκος Street Relays Γλυφάδα δε θα μπορούσε να λείπει το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στο οποίο διατέθηκε μεγάλο μέρος των εσόδων από τον αγώνα της Γλυφάδας. Από το 1996 οι άνθρωποι του Make-A-Wish δεν έχουν σταματήσει να εκπληρώνουν τις επιθυμίες των παιδιών που πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Για αυτά τα 20 χρόνια δράσης τους αλλά και το πώς μπορούμε όλοι να γίνουμε συμμέτοχοι της προσπάθειάς τους μας ενημέρωναν συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια των σκυταλοδρομιών της Γλυφάδας.