Η προκήρυξη του Ioannina Street Relays

Η προκήρυξη του Ioannina Street Relays

Ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος ΕΡΜΗΣ 1877 σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννίνων και τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών Ιωαννίνων», προκηρύσσουν τον 1ο Αγώνα Σκυταλοδρομιών Δρόμου, με την επωνυμία: “Ioannina Street Relays 2014” που αποτελεί μέρος της σειράς Βίκος Relay Series 2014.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω κανονισμούς:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σάββατο 20.09.2014 – ΩΡΑ 17:00.

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ακτή Μιαούλη, Ιωάννινα.

Εκκίνηση: Ώρα 17:00, περιοχή Σφαγεία στην Ακτή Μιαούλη.

Τερματισμός: Περιοχή Σφαγεία στην Ακτή Μιαούλη

Διαδρομή4×2,5 χιλιόμετρα. Κίνηση στον Παραλίμνιο δρόμο με εκκίνηση στην περιοχή των Σφαγείων, ο χάρτης της διαδρομής θα είναι διαθέσιμος στο www.relays.gr.

Διαδρομή Kids Relays 1: 4Χ100μ. Περιοχή Σφαγεία στην Ακτή Μιαούλη

Διαδρομή Kids Relays 2: 4Χ200μ. Περιοχή Σφαγεία στην Ακτή Μιαούλη

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές και αθλούμενοι ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στο Ioannina Street Relays, οι αιτούντες να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν.

Θα υπάρχουν 3 κατηγορίες, οι οποίες θα είναι:

Ομάδες Ανδρών

Ομάδες Γυναικών

Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

Οι αγώνες των Kids Relays αφορούν μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων:

 • Kids Relays 1 μαθητές α’ –β’ και γ’ τάξης δημοτικού.
 • Kids Relays 2 μαθητές δ’ – ε΄ και στ’ τάξης δημοτικού.

4ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι που ανήκουν σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να έχουν τα δελτία τους θεωρημένα από γιατρό όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Για τους αθλητές-τριες ή μαθητές-τριες που δεν έχουν αθλητικό δελτίο μαζί με την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά του όρους που επισυνάπτονται στην δήλωση συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Βραβεύσεις θα γίνουν για τις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας του Ioannina Street Relays και αυτές θα είναι:

Η πρώτη ανδρική ομάδα, η πρώτη γυναικεία ομάδα, η πρώτη μικτή ομάδα.

Στα μέλη κάθε μίας από τις ανωτέρω νικήτριες ομάδες, θα απονεμηθούν χρυσά μετάλλια.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Ioannina Street Relays, θα δοθεί ασημένιο μετάλλιο του αγώνα και t-shirt του αγώνα.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα, www.relays.gr και στα συνεργαζόμενα καταστήματα Sport Zone και Siontis Athletics σε Ιωάννινα και Άρτα.

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για το “Ioannina Street Relays” του Βίκος Relay Series 2014 λήγει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου (12 το μεσημέρι). Σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις θα γίνει η σχετική ανακοίνωση από τη διοργάνωση.

7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Τεχνικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Ματθαίος Καισίδης

8. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ.
 • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο.
 • Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip (All About Running).
 • Η διαδρομή είναι σχεδόν κυκλική, με αφετηρία και τερματισμό την περιοχή Σφαγεία στην Ακτή Μιαούλη.
 • Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας, ο εκάστοτε δρομέας μόλις παραλαμβάνει την σκυτάλη, θα πρέπει εντός της ζώνης αλλαγής να την περάσει στον επόμενο δρομέα.
 • Για την ασφαλή αλλαγή της σκυτάλης, ο προκαθορισμένος χώρος αλλαγής θα πρέπει να εγκαταλείπεται από τον αθλητή που την παρέδωσε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με κατεύθυνση προς το κοντινότερο (δεξιά ή αριστερά) σημείο εξόδου.
 • Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν εθελοντές ιατροί ,τοπική διασωστική ομάδα, ενώ για τους αγώνες θα ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ.
 • Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και η Τροχαία Ιωαννίνων καθώς και για το προσωρινό κλείσιμο των δρόμων θα ενημερωθούν όλα τα τοπικά ΜΜΕ και το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
 • Στον τερματισμό του αγώνα θα προσφέρεται Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος”, ενώ θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για τα προσωπικά αντικείμενα κάθε συμμετέχοντα.
 • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν κριτές, γυμναστές και εθελοντές, τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
 • Κόστος συμμετοχή 15€ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων. Σε περίπτωση συλλόγων, ομαδικών εγγραφών, μαθητών, φοιτητών, που θα σχηματίσουν τουλάχιστον 5 ομάδες (από 4 άτομα η κάθε μια), το κόστος συμμετοχής θα είναι 12€. Για σχετικές περιπτώσεις θα πρέπει να απευθυνθείται στη διοργάνωση (email: [email protected]), έτσι ώστε να σας σταλεί ειδική φόρμα συμμετοχής.
 • Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν δεκτές το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου (12μμ-4μ.μ.) στη γραμματεία των Ioannina Street Relays στην ακτή Μιαούλη. Οι καινούργιοι συμμετέχοντες κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται από τον αρχηγό της ομάδας για τους όρους που διέπουν τους αγώνες.
 • Από την Τεχνική Επιτροπή έχουν καθοριστεί τα 90 λεπτά ως το ανώτατο χρονικό όριο για τον τερματισμό της τελευταίας ομάδας.
 • Στις παιδικές σκυταλοδρομίες η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ομάδες θα είναι των 4 παιδιών που θα τρέξουν 4Χ100μ. ή 4Χ200μ. Θα υπάρξουν 2 ηλικιακές κατηγορίες και ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μία ευθεία.
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση που θα υπάρξει, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με e-mail στο [email protected] ή στέλνοντας μήνυμα στην διεύθυνσή μας στο Facebook. (Greek-Street-Relays).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-09-2014 Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων (Παλαιά Σφαγεία)

12:00-20:00: Παραλαβή των bib number, αλλά και των t-shirt από το stand των εγγραφών του ΙΟΑΝΝΙΝΑ STREET RELAYS 2014 .

Σάββατο 20-09-2014 Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων (Παλαιά Σφαγεία)

09.00-14.00 :Πολιτιστικές προτάσεις επίσκεψης σε χώρους αρχαιολογικούς ιστορικούς, παραδοσιακών οικισμών αλλά και γαστρονομικού ενδιαφέροντος!

11.00 – 13.00 & 15.00 – 21.00 :Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 8ουΓύρου Λίμνης Ιωαννίνων (30 χλμ -10 χλμ)

11:00-16:30 :Παραλαβή των bib number, αλλά και των t-shirt από το stand των εγγραφών του Ioannina Street Relays.

17:00 :Εκκίνηση των Ioannina Kids Relays (4X100 μέτρα & 4X200 μέτρα).

18:00: Εκκίνηση του ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΜΑΜΑ –ΚΑΡΟΤΣΙ»

18.00 – 21.30: Pasta Party 8ου Γύρου Λίμνης 30 & 10 χλμ.

18:30: Εκκίνηση του αγώνα Ioannina Street Relays (4Χ2,5 χιλιόμετρα) με τους πρώτους δρομείς κάθε ομάδας.

19:30 :Χρονικό όριο για την τελευταία αλλαγή και εκκίνηση του 4ου δρομέα κάθε ομάδας

20:00: Απονομές στις 3 πρώτες ομάδες (ανδρών, γυναικών, μικτή).

Την Παρασκευή και το Σάββατο στο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», θα υπάρχουν ομιλίες για θέματα διατροφής – υγείας – εξοπλισμού, καθώς και ιστορίες δρομέων που θα συναρπάσουν!. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου στο http://www.ioanninalakerun.gr και στο www.relays.gr.

Πρόγραμμα Κυριακή 21-09-2014, Πλατεία Μαβίλη

07.00: Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ., Γύρος της Λίμνης

09.00: Αγώνας Δρόμου 30 χλμ., Γύρος της Λίμνης

09.10: Αγώνας Δρόμου 10χλμ.

12.30: Απονομή μεταλλίων