Η σκυτάλη στην Κομοτηνή

Η σκυτάλη στην Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου της Κομοτηνής η παρουσίαση για τον 1ο Αγώνα Σκυταλοδρομιών Δρόμου με την επωνυμία “Komotini Street Relays 2014”, που αποτελεί τον τρίτο αγώνα της σειράς “Βίκος Relays 2014” και θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαϊου 2014 στις 17.00 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.

Τον 1ο Αγώνα Σκυταλοδρομιών Δρόμου “Komotini Street Relays 2014” διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρόδικος σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπως και τον Σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων “Περπατώ”.

Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ηρόδικου, εκπροσώπωντας και τον Μιχάλη Ραγκούση, πρόεδρο του Συλλόγου, καλοσώρισε την διοργάνωση στην πόλη και τόνισε: “Ο αγώνας δρόμου είναι το πιο δημοκρατικό άθλημα, γιατί μπορούν να συμμετέχουν πρωταθλητές, αθλητές, απλοί πολίτες κάθε ηλικίας και φύλου, άτομα με κινητικά προβλήματα. Η Κομοτηνή είναι η έδρα του συλλόγου “Περπατώ” και για πρώτη φορά θα γίνει ένας αγώνας με την συμμετοχή τόσων πολλών ανθρώπων με αμαξίδιο. Είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί νέα αθλητική κουλτούρα και να καταλάβει και ο κόσμος ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να συμμετέχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις”.

Ο Λευθέρης Πλακίδας, διευθυντής των Αγώνων “Βίκος Relays 2014” υποστήριξε: “Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε ως μια ιδέα να φέρουμε περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό και το δρομικό κίνημα. Θέλουμε να βγει ο κόσμος στον δρόμο και να τρέξει ή να περπατήσει και παράλληλα μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα κουλτούρα φιλάθλων. Θέλαμε πολύ να είναι η Κομοτηνή μια πόλη που θα φιλοξενούσε έναν τέτοιο αγώνα γιατί έχει αθλητική κουλτούρα, άλλωστε υπάρχουν τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που έχουν επιδείξει έργο όλα αυτά τα χρόνια. Είναι και μια ευχάριστη συγκυρία το γεγονός ότι ο αγώνας χρονικά θα συμπέσει με το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής που θα γίνει στην πόλη.

Η Σκυταλοδρομία Δρόμου θα ξεκινήσει στις 18:45 και η διαδρομή είναι τριών χιλιομέτρων, από τα ΤΕΦΑΑ έως την Κεντρική Πλατεία, περνώντας από όλα τα χαρακτηριστικά σημεία της πόλης. Υπάρχει επίσης μια άλλη δραστηριότητα, το περπάτημα ενός χιλιομέτρου, όπως επίσης και ο παιδικός αγώνας Σκυταλοδρομίας 4×100”.

Ο Γιώργος Κώστα, Αντιπρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο επεσήμανε: “Εδώ και πολλά χρόνια θέλαμε να κάνουμε έναν τέτοιο αγώνα τρεξίματος. Τώρα αυτό μπαίνει στην “ομπρέλλα” των Street Relays και χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει σαφώς αγωνία για το αποτέλεσμα, γιατί είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά, όμως στην πορεία είναι βέβαιο ότι η διοργάνωση θα μεγαλώσει και θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι Κομοτηναίου και όχι μόνο. Η ιδέα να έρθουν άνθρωποι από άλλες πόλεις και να τρέξουν είναι ελκυστική, γιατί έτσι θα έχουν την ευκιαρία να γνωρίσουν και τις ομορφιές της πόλης, όπως άλλωστε κάνουμε και εμείς όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό”.

Ο Κώστας Αστραπέλλος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του “Komotini Street Relays 2014” υποστήριξε: “Εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για τον αγώνα αυτό μαζί με φοιτητές, που είτε βρίσκονται στο πτυχίο τους, είτε μεταπτυχιακούς. Θα χρειαστεί μεγάλος αριθμός φοιτητών που θα συμμετέχουν και ως εθελοντές και θα έχουν έτσι την δυνατότητα μέσα από αυτή τη διαδικασία, να κάνουν κτήμα τους πώς λειτουργεί μια διοργάνωση. Ουσιαστικά η θεωρία μετουσιώνεται σε πράξη για τους φοιτητές, αλλά και τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Συνέδριο  Φυσικής Αγωγής. Είναι σημαντικό να γίνει αυτός ο αγώνας θεσμός και να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι φοιτητές και πολίτες της Κομοτηνής”.

Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.relays.gr) ηλεκτρονικά μέχρι και σήμερα (8/5) το βράδυ. Από αύριο μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση μπορεί ο καθένας να δηλώνει συμμετοχή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.