ΣΥΒΑΣ: Ετοιμοι για το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής

ΣΥΒΑΣ: Ετοιμοι για το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής

Η μέρα διεξαγωγής των πρότυπων αγώνων σκυταλοδρομίας δρόμου, Βίκος Street Relays, που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην πόλη της Λάρισας, πλησιάζει και φυσικά ο ΣΥΒΑΣ (Σύλλογος βετεράνων αθλητών Στίβου) ν. Λάρισας δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγάλο ραντεβού!

Μάλιστα, εκτός από το διοικητικό συμβούλιο, δεκάδες βετεράνοι δρομείς θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τον έκτο αγώνα της φετινής σειράς, που έχει ως στόχο την ενίσχυση σχολείων της Λάρισας με αθλητικό υλικό.

Ο ΣΥΒΑΣ είναι από τους πιο ενεργούς συλλόγους βετεράνων αθλητών στίβου, μέλη του οποίου μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες άνω των 35 ετών ανήκοντες και μη σε συλλόγους δρομέων, με έντονη παρουσία και συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα.

Απόδειξη αποτελεί η φετινή διοργάνωση του 30ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βετεράνων Αθλητών Στίβου στο Στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή περίπου 450 αθλητών και αθλητριών απ’ όλη την Ελλάδα, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου του 2017.

Ένας θεσμός που κρατάει δεκαετίες, και αναδεικνύει τη διαχρονική αξία του αθλητισμού, καθώς είναι πολύ σημαντικό και παράδειγμα προς μίμηση για όλους, να βλέπει κανείς αθλητές ακόμη και πολύ προχωρημένων ηλικιών, μερικούς από τους οποίους θαύμαζε πρόσφατα ή δεκαετίες πριν ακόμη και σε διεθνή γήπεδα, να μην εγκαταλείπουν τη δράση, αλλά να συνεχίζουν να αγωνίζονται στις ταχύτητες, στην αντοχή και ημιαντοχή, στις ρίψεις, στα άλματα.

Ο δραστήριος σύλλογος Βετεράνων της Λάρισας δεν σταμάτησε στην επιτυχία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Με πολυπληθή αποστολή συμμετείχε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου «masters», το οποίο διοργανώθηκε το τριήμερο 22 έως 24 Σεπτεμβρίου στη  Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Εκεί, σάρωσαν τα μετάλλια και έφεραν πολλές διακρίσεις στη χώρα μας, με χαρακτηριστικότερη την επιτυχία του Γιάννη Κυριάκου, που κατάφερε να καταρρίψει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ αγώνων στα 400μ. εμπόδια, στην κατηγορία Μ35, το οποίο κρατούσε εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια!

Ο πρόεδρος των Βετεράνων αθλητών στίβου Λάρισας κ. Παναγιώτης Αγόρου και τα μέλη τονίζουν και αποδεικνύουν στην πράξη ότι επιδίωξη τους δεν είναι απλώς να συμμετάσχουν σε μεγάλες διοργανώσεις, εντός κι εκτός των συνόρων, αλλά να πετύχουν και διακρίσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κυριάκος, υπεύθυνος Δρόμων ταχύτητας και Αλμάτων, που μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΣΥΒΑΣ, Χρήστο Ψαρογιώργο, παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, εστιάζει στο φιλανθρωπικό σκοπό των Βίκος Street Relays θέλοντας παράλληλα να στείλει το μήνυμα της προσφοράς και της χαράς της συμμετοχής, καθώς όπως τονίζει ο αθλητισμός πάνω από όλα είναι διασκέδαση.

«Οφείλουμε να στηρίζουμε τις ενέργειες, όπως των πρότυπων αγώνων σκυταλοδρομίας δρόμου Βίκος Street Relays, που προάγουν τον αθλητισμό. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε ο αθλητισμός είναι μία σημαντική, ίσως και η μοναδική διέξοδος. Αυτό που θέλουμε είναι να γυμνάζονται όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδό τους».

Παράλληλα, επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι «να υπάρχει ο αθλητισμός στη ζωή μας για να είναι υγιή το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας. Εμείς πάντα συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις, ειδικά όταν αυτές διεξάγονται στην πόλη μας, επειδή έχουν και ένα φιλανθρωπικό χαρακτήρα».