Συνεργασία των Βίκος Relays με τον Σύλλογο “Περπατώ”

Συνεργασία των Βίκος Relays με τον Σύλλογο “Περπατώ”

Στην Κομοτηνή έγινε το πρώτο βήμα με την συμμετοχή στις Σκυταλοδρομίες Δρόμου ατόμων με κινητική αναπηρία. Πλέον τα “Βίκος Street Relays”, ο Ερμής 1877 και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων Ν. Ροδόπης “ΠΕΡΠΑΤΩ” θα συνεργάζονται σε όλους τους αγώνες με στόχο να διαδοθεί πανελληνίως ότι δικαίωμα στην άθληση, στη συνεργασία και τις ανθρώπινες σχέσεις έχουν όλοι!

Μέσα από αυτή τη συνεργασία στόχος είναι να μπορέσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι με κινητική αναπηρία να αρχίσουν να αθλούνται, να συμμετέχουν στα κοινά. Ο Σύλλογος “ΠΕΡΠΑΤΩ” ιδρύθηκε το 2002 στην πόλη της Κομοτηνής όπου εδρεύει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

Στόχος και σκοπός των μελών του από την πρώτη στιγμή ιδρύσεως του ήταν η συσπείρωση, η ενημέρωση και η οργάνωση των ατόμων με κινητική αναπηρία στον Νομό Ροδόπης, ευελπιστώντας ότι μέσα από συντονισμένες ενέργειες θα μπορούσαν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. στην καθημερινότητα τουςναδημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης να μετατραπεί ο Νομός Ροδόπης σε ένα απόλυτα προσβάσιμο περιβάλλον διαβίωσης και ένα κοινωνικό πρότυπο.

Σήμερα δέκα χρόνια από την σύσταση του ο Σύλλογος έχει καταφέρει να κερδίσει τη εμπιστοσύνη των Α.μεΑ. της περιοχής και την αναγνώριση όλων των τοπικών φορέων που πλέον τον έχουν αναγάγει σε ένα συστηματικά σταθερό συνομιλητή – συνεργάτη τους.

Η συνεχής και ολοένα αυξανόμενη προσπάθεια των μελών του Συλλόγου γίνεται πάντα μέσα από ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό και πάντα με την αρωγή ανθρώπων – εθελοντών που κατέχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία με σκοπό την όσο το δυνατό μικρότερη πιθανότητα αποτυχίας στο ότι επιλέγεται να πραγματοποιηθεί.

Κομμάτι του Συλλόγου “ΠΕΡΠΑΤΩ” είναι και ο Αθλητικός Σύλλογος “Ηρόδικος”, που έχει ως στόχο την μετάδοση του αθλητικού πνεύματος στα ΑμεΑ της πόλης μας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.